Maršrutiniai Dangės „autobusai” gali startuoti rugpjūtį

Svarbu, Transportas

Idėja Dangėje įkurdinti vadinamuosius vandens autobusus artėja realybės link. VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” jau paskelbė rinkos konsultaciją dėl techninės specifikacijos.

Planuojamo maršruto Dangės upe per miestą ilgis – 7,9 kilometro. Martyno Vainoriaus nuotr.

Joje numatyta, kad stoteles keleiviams įlipti ir išlipti iš upinio autobuso, jų prieigas įrengs Klaipėdos savivaldybė. Ji įrengs ir įvadus elektriniams laivų varikliams įkrauti naktį.

Galima elektrinio autobuso Dangės upe kursavimo pradžia – šių metų rugpjūčio 1 d. Galima bilieto kaina – 6 eurai. Galiotų 50 proc. lengvata vaikams, senjorams ir neįgaliesiems.

Planuojamo maršruto Dangės upe per miestą ilgis – 7,9 kilometro. Numatytos šešios stotelės: Senamiestis, Joniškės, Liepų g. tiltas, Dangės vingis, Žolyno gyvenamasis kvartalas ir Botanikos sodas.

Tikimasi, kad šį maršrutą (į vieną pusę) autobusas įveiks per 80 minučių, įskaitant ir laiką keleiviams įsėsti bei išlipti. Plaukti nuo vienos stotelės iki kitos vidutiniškai truks apie 10 minučių. 

Turėtų kursuoti du elektriniais varikliais varomi vandens autobusai, kuriuose – ne mažiau 11 vietų keleiviams, įskaitant neįgaliuosius. Kiekvienas per dieną maršrutą apiplauktų ne mažiau kaip 5 kartus. Per vieną dieną „autobusas” Dange nuplauks apie 160 kilometrų, per sezoną – apie 25 tūkstančius.

8 Comments

  1. Bruleo

    Town centre to Zolynu : 45 mins to 1 hour by foot or 5 to 7 Euro in a taxi during the day, so no incentive at all for locals to use the boat at all.

    Reply
  2. Sapiega

    Maršrutas prieštaringas, nei pramoginis, nei keleiviù pervežimo. Stotelės keleiviù pervežomui gal ir logiškos, tačiau kaina ir kelionės laikas nelogiški. Pramoginei kelione tik vienas tinkamas sustojimas – Botanikos sodas. Geresniam pramoginiam maršrutui reikėtù įrengti sustojimo vietas kairiame Dangės krante ties Velnio akmeniu, Luizės parku, Taip pat priešais Žolyno kvartalà, kur yra puiki pieva, tinkama piknikams, žaidimams ir pasivaikščiojims gamtoje.

    Reply
  3. Jenny

    Labai įdomi, originali mintis. Tik, kaina ir laikas nelabai gundančiai atrodo. Atostogaujantiems tai būtu puiki pramoga, o vietiniams – ar daug bus taip keliaujančių? Kaina – vienkartinė pramoga.
    Bet mintis tikrai įdomi.

    Reply
  4. T

    Man rodos jis iš vis nestartuos,nes nukeltas į rugpjūčio mėnesį))

    Reply
  5. Pagaliau

    gal kažkas gausis ir gyvenimas „labai jūriniame mieste” nors upėje atsiras. Tik, bemaž 1,5 val nuo senamiesčio iki botanikos sodo kažin ar bus patrauklu. Jei būtų 20-30 min.. Ir dar tie 6 eur. Čia greičiau ne įprastas vandens keleivinis „autobusas”, o pramoginis pažintinis pasiplaukiojimas bus tik, kam tada du laiveliai? Ir jei pramoga tai į ką ten žiūrėti ir jei norėsi dar tuo pačiu grįžti – tai viso min. 3 val. ( gal tada geriau į Nidą) ? Kažkas čia ne taip ir gaila būtų, kad geras sumanymas po vieno sezono žlugtų.

    Reply
    • Viola da Gamba

      Bumbeklis arba bumbeklė ;))) Nu, kam reikia bumbėti? Puiki pramoga – gali dairytis į krantus, gali dairytis į keleivius, o jei jau nėra kur dairytis ir niekas neįdomu, tai bent pakvėpuosit. Didelė kaina? Du geros kavos puodeliai.

    • Sam

      Kaina kaip kaina, tik rimtai kelionė 80 min į vieną galą ?
      Čia grynai toks turistinis pažaidimas (išbandyti iš smalsumo vieną kart), ir tas projektas neveda niekur plačiau.
      Man atrodo būtų logiška pabandyti įtraukti gyventojus naudotis kaip viešuoju transportu vietoj auto, bet tada kaina turi būti 1-2€ ir kelionė 10-15min., bet deja.

    • Asd

      Pritariu, man irgi iš karot užkliuvo kaina + laikas. Net didžiausio piko metu važiuoti auto arba dviračiu bus greičiau ir tikriausiai pigiau…

      Plius, man įdomu kas įlips/išlips Liepų g. ar Danės vingyje…

      Gera idėja, bet tik pramogai, o ne sprendžiant transporto problemas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This