Po Skvernelio skvernu Klaipėdoje bando revanšuotis ir margi praeities balandėliai

Nuomonės

Pavasaris taip jau surėdytas, kad paukštelis glaudžias prie paukštelio, skiedra ant skiedros lipa, o politikai dairosi, ypač atsidūrę istorijos paraštėse, kas juos į olimpą panėšėtų. Rado. Klaipėdoje. Skvernelį. Eksvalstietį. Demokratą. Prilipo. Ir nutemps. Žemyn.

Buvęs policininkas, ministras ir premjeras, svajojęs būti prezidentu  S. Skvernelis laimingas: „Tikrai džiaugiuosi tokia stipria ir motyvuota komanda Klaipėdoje”. Stipri? Nemanau. Motyvuota? Taip. Niekas taip nemotyvuoja, kaip noras revanšuotis.

Po skverneliu Klaipėdoje susibūrė 115 sielų. Šaunu. Mažoka? Su kaupu.

Pažiūrėkim, ką turim. Skvernelio grietinėlė, taip sakant. Valdyba. Memeliui. Karolis Grigalauskas, Aurelijus Karolis, Andrius Leliuga, Virginija Lukošienė, Mindaugas Makaras, Daiva Mockevičienė, Vilma Monikienė, Egidijus Sabataitis, Irena Šiaulienė ir Germanas Čepas.

Frakcija Klaipėdos miesto taryboje. Ar tikrai? Na, asmenys tikri: E. Mantulova, Vytis Radvila ir Artūras Razbadauskas. Du eksliberalai. Vienas Paksiaus eksliberaldemokratas. Nori vadovauti ir Klaipėdos universitetui. Ir Klaipėdos universiteto ligoninei. Ir meru nori. Ir ministru. Ir kosmonautu? Nežino…

Skvernelio vietos tarybą čiupinėjam. Iš galo. Germanas Čepas. Gelbėtojas. Išmestas iš gelbėtojų. Nori būti gelbėtoju. Aktyvistas. Visuomenininkas. Prezidentas. Plungėje. Profesionalus protestuotojas. Prieš visus. Ir viską. Ypač prieš gelbėtojus. Jeigu kas – iškart skambina policijai. Ir t. t. Ir taip panašiai. Daug. Labai.

Irena Šiaulienė. Daktarė. Disertacija „Lietuvos komjaunimas – Komunistų partijos pagalbininkas kovoje už socialistinės revoliucijos pergalę ir jos įtvirtinimą Lietuvoje 1940–1941 metais“ (vadovas Mykolas Burokevičius.) TSKP narė. Seimo narė. Nuo pat Seimo atsiradimo iki 2020 m. LDDP narė. LSDP narė. Dabar – po skvernu.

Egidijus Sabataitis. Smarkus vaikinas. Buvęs liberalas. Direktorius. Liberaldemokratas. Tvarka ir teisingumas. Savivaldybės tarybos narys. Žemaičių partija. Nesmagumai su žolyte. O gal ir smagumai. Ir policija. Ir teismai. Pats tas. Po skverneliu.

Virginija Lukošienė. Auditorė. Kontrolierė. A. M. Brazausko ir A. Paulausko koalicija. Naujoji Sąjunga. Socialliberalai. Direktorė. Mero pavaduotoja. Apskrities viršininkė. Nemalonumai dėl nelegalių statybų Nidoje, visoje nerijoje. Sąskaitos vis dar tebesiunčiamos. Be kaltės. Nekalta. Tinka.

Artūras Bogdanovas. Viceministras. Trumpam. Sunkumai su etika. Rajono savivaldybės administracijos direktorius. Trumpam. Išmetė. Vilko bilietas. Valstietis. Po skvernu. Skyriaus vadas. Visi, kaip vienas.

Dar Klaipėdos taryboje po skverneliu stojo keletas policininkų. Žinomų. Eks. Geri vyrai. Savo vietoje. Kaip ir moterys. Yra ir nevertų plunksnos herojų. Yra ir pagarbos vertų, kaip Karolis Grigalauskas. Sprendžiant iš feisbuko, puikus meškeriotojas.

S. Skvernelis didžiuojasi, kad jo sukurta Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos apskrityje turi net du merus. Kietus. 

Darius. Ne Girėnas. Jasaitis. Neringa. Pedagogas. Žvejas. Darbininkas – miškininkas. Kasininkas – inspektorius. KRATC vadybininkas – administratorius. VŠĮ „Pasienio žuvys“ valdybos pirmininkas. Policijos departamento ženklas už „Paramą policijai“. Vidaus reikalų ministerijos 2-ojo laipsnio kryžius „Artimui pagalbon“.

Neaiškūs santykiai su valdiškais butais. Ir moterimis. Kaip ir visi Kuršių nerijoje, partijas keičia kaip kojines. Pauosto orą: koks politinis vėjas pučia, tokį ženkliuką prisisega. Po skvernu – kaip čia buvęs.

Laurinaitis. Vytautas. Pedagogas. Istorikas politologas. Kietas vyras. Šilutės meras. Šilutės savivaldybės tinklapyje ir dabar rašoma, kad jis tebėra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys. Labai ištikimas. STT buvo sulaikiusi, pareiškusi įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Atsilaikė. Špyga taukuota – tinka košelienai. Atsiprašau – po skverneliu.

8 Comments

  1. Klaipėda

    Virginija Lukošienė…Per visą savo netrumpą gyvenimą blogesnio ir piktesnio žmogaus neteko sutikt…Tiesiog baisus žmogus. Jeigu tokius ”paukštelius” naujoji partija tesugeba surinkt, tai vargas tokiam politiniam judėjimui…

    Reply
  2. Skernas skirtas paskaloms

    Matomai šis skveras labai tinka tokiems bendražygiams. Na ką jau ką bet susidūrę su kai kuriais iš jų mato, kad ši partija imsis melo ir paskalų politikos. Na kas dar sutiktų tai daryti?

    Reply
  3. Vytautas

    Irenos Šaulienės paskutinis bandymas likti politiniame „olimpe” bet sėkmės jai, tikrai nepalinkėsiu!

    Reply
  4. Tai gi

    Praeities balandėliai, bet balandėliai kitą dieną yra kanesni !

    Reply
  5. Geras straipsnis.

    Konkretus. Kandus. Mėgstu tokius..O kas liečia partiją tai čia dar vienas beveidis darinys per savo narius niekur nieko niekad nepadaręs naudingo. Eiliniams piliečiams. (vadinamas išdavikų partija) Gal kažkiek daro įspūdį tik geras kai kurių šių ponų gebėjimas pasakot pasakas rinkėjams.:D) Tiesa, o kur Vaitkus?

    Reply
  6. R

    Nu jau labai blogai. Labai.

    Reply
  7. klaipėdietė

    ir žolininkai,ir gelbėtojai ir policininkai..o,siaube

    Reply
  8. juokinga šutvė

    suibūrė ir ims jie matai Klaipėdą 🙂 nu jau sakykime, kad paėmė 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This