Uosto direkcija remontuos „Mingę“ ir „Gelmę”

Uostas ir jūra

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) šiais metais remontuos narų botą „Gelmė” ir locmanų katerį „Mingė”. Šiam kateriui bus pakeistas ir variklis.

Gena Anfimov (marinetraffic.com) nuotr.

Norima, kad visi „Mingės” remonto darbai būtų atlikti per 80 dienų nuo sutartis pasirašymo. Kituose paskelbtose viešųjų pirkimų dokumentuose nurodomas kitas terminas – 50 dienų. Tačiau yra ir įrašas, kad terminas gali būti pratęstas „tiek, kiek truko aplinkybės, trukdančios paslaugas atlikti laiku”. 

Locmanų katerio remontas gali kainuoti iki 140 000 eurų. Dėl narų boto  „Gelmė” remonto KVJD paskelbė techninių specifikacijų projektą. Botas turėtų būti suremontuotas per 50 dienų. Preliminarūs darbų kaštai nenurodyti.

Naują narų laivą „Gelmė” uosto direkcija įsigijo 2007 metais povandeniniams techniniams darbams Klaipėdos uosto akvatorijoje vykdyti.

Kateris „Mingė”, anksčiau vadintas „Vėlungiu”, buvo pastatytas Estijoje, Lietuvos saugios laivybos administracijos užsakymu. 2010 metais jis perduotas KVJUD ir pavadintas dabartiniu vardu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This