Ukrainiečius vaikus maitins ir per atostogas

Regionas

Palangos savivaldybės bei kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos bendradarbiavimo dėka Ukrainos karo pabėgėlių, apsistojusių kurorte, mokyklinio amžiaus vaikai galės nemokamai maitintis ir Velykų atostogų metu.

„Prasidėjus karui Ukrainoje mus susitikti pakvietė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Jis akcentavo, jog visi kartu susitelkę turime padėti karo Ukrainoje pabėgėliams, tad Palangos verslo pagalba bus nuolat reikalinga. Kurorto viešbučiai negali pasiūlyti savo kambarių pabėgėliams ilgalaikei nuomai, be to, ir žmonėms gyventi reikalingos namų, o ne viešbučių sąlygos, todėl pasvarstę nusprendėme, jog, jei negalime prisidėti nakvyne, padėsime maitinant į Palangą atvykusius nuo karo bėgusius žmones“, – pranešime cituojama Ingrida Valaitienė, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

Asociacija už narių lėšas nupirko ir perdavė Palangos miesto savivaldybei 1300 pietų kuponų už 5850 eurų, jie skirti Palangoje apsistojusiems karo Ukrainoje pabėgėliams. Gavusieji kuponus galės jiems patogiu metu apsilankyti kurorto kavinės „Rūta“ savitarnos valgykloje „Svetainė“ ir išsirinkti iš dienos pietų patinkančius valgius. Bus pasiūlyta ir sriubos, ir karštas patiekalas pasirinktinai iš trijų ar keturių tądien būsiančių valgiaraštyje, ir gėrimas.

Palangos savivaldybės administracijos pagalbos karo Ukrainoje pabėgėliams, apsistojusiems Palangoje, koordinacinės grupės sprendimu, kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos padovanoti pietų kuponai jau perduoti miesto mokykloms, kur bus paskirstyti čia besimokantiems
ukrainiečiams vaikams. Kiekvienam Ukrainos pabėgėlių mokyklinio amžiaus vaikui bus sudarytos galimybės kavinės „Rūta“ savitarnos valgykloje „Svetainė“ nemokamai maitintis penkias dienas. Kupono galiojimas laikas nėra ribotas.

Palangos miesto savivaldybės bei kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos bendradarbiavimo dėka ukrainiečiams moksleiviams iki šio penktadienio popietės bus paskirstyta beveik 1000 kuponų, likusioji dalis bus perduota neįgaliems pabėgėliams, mamoms su kūdikiais, tiems, kurių finansinė padėtis ypač sudėtinga, o taip pat palikta tokios pagalbos reikalingiems naujai atvykusiems ukrainiečiams.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, Palangos mokyklose mokėsi 186 mokyklinio amžiaus vaikai iš Ukrainos, iš viso Palangoje apsistojo 781 karo pabėgėlis.

1 Comment

  1. Darius

    Geriau tu vaiku tevai dirbti eitu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This