Vėl rinks judriausią darželį

Švietimas

2018 m. Klaipėdos mieste startavusio konkurso „Judriausias darželis“ organizatorius Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras jau ketvirtą kartą įstaigas pakvietė varžytis dėl judriausiojo titulo.

Sveikatos biuro direktorės dr. Jūratės Grubliauskienės teigimu, šių metų vasario mėnesį startavusiame ir gegužę pasibaigsiančiame konkurse dalyvauja net 31 darželis, o tai – didžiausias dalyvaujančių skaičius per visą konkurso istoriją.

Portalo archyvo nuotr.

„Norisi pasidžiaugti, jog kasmet išlieka didelis dalyvaujančių įstaigų skaičius. Tai rodo, jog šis konkursas patrauklus darželių bendruomenėms ir kaskart dalyvaudamos jos mato prasmę. O mūsų specialistai šiuo konkursu siekia ne tik nuosekliai formuoti fizinio aktyvumo įgūdžius vaikams, bet ir parodyti, koks svarbus vaidmuo formuojant šį vaikų įgūdį tenka tėvams ir pedagogams. Tik fizinio aktyvumo pavyzdys, patrauklios fizinio aktyvumo formos gali užkrėsti mažuosius būti aktyvius. Ir dar – mes labai tikimės, kad tėvai ir pedagogai parodys vaikams visas gražias, žalias ir sveikas miesto erdves, kur sveikatinantis fizinis aktyvumas tampa dar patrauklesnis,“ – teigė Sveikatos biuro vadovė.

Siekdami laimėti, draugiškų varžytuvių dalyviai visą konkurso laikotarpį turi organizuoti su judėjimu susijusias veiklas, įstaigos bendruomenė, vaikai su tėvais pėsčiomis, dviračiais ar kitomis priemonėmis, išskyrus mechanines ir elektrines transporto priemones, fiksuoti savo įveiktus kilometrus pačių pasirinktomis mobiliosiomis programėlėmis. Konkurso naujovė – pasivaikščiojimo maršruto žemėlapio kūrimas ir grupės žygis ,,10 000 žingsnių yra vieni juokai“.

Konkurso komisija – Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro ir Klaipėdos Rotary klubo „Karalienė Luizė“ atstovai.

Jau visai netrukus, birželio mėnesį, pirmos vietos nugalėtojai džiaugsis ne tik sveikuolišku titulu bei Klaipėdos miesto mero padėkos raštais, bet ir sveikatą stiprinančiomis ir ugdančiomis priemonėmis.

INFORMACIJA

2018 m. konkurse „Judriausias darželis“ dalyvavo 20 įstaigų: I vieta – lopšelis-darželis „Puriena“, II vieta – lopšelis-darželis „Pumpurėlis“, III vieta – lopšelis-darželis „Volungėlė“.

2019 m. konkurse „Judriausias darželis“ dalyvavo 30 darželių: I vieta – lopšelis-darželis „Atžalynas“, II vieta – lopšelis-darželis „Bangelė“, III vieta – lopšelis-darželis „Liepaitė“.

2020 m. konkurse „Judriausias darželis“ dalyvavo 26 darželiai: I vieta – lopšelis-darželis „Pagrandukas“, II vieta – lopšelis-darželis „Čiauškutė“, III vieta – mokykla-darželis „Saulutė“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Sveikata

KUL generalinio direktoriaus pavaduotoja – Jūratė Grubliauskienė

Nuo sausio 2 d. Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo valdymui ir ekonomikai pareigas pradėjo eiti dr. Jūratė Grubliauskienė. ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This