Ardantiems automobilius – baudos (2)

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2022-04-15

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos pareigūnai balandžio mėnesį vykdydami pirmąjį akcijos „Garažiukas – Kaminukas 2022“ etapą, įpusėjus akcijai jau atliko 10 reidų, patikrino 17 ūkio objektų, 35 fizinius asmenis ir nustatė 7 pažeidimus.

Aplinkosaugininkai kartu su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais tikrino įmones ir asmenis, remontuojančius bei ardančius automobilius Kretingos, Šilutės, Skuodo, Šilalės, Klaipėdos rajonuose bei Palangos ir Pagėgių sav. teritorijose.

Klaipėdos valdybos pareigūnai įpusėjus akcijai patikrino 17 ūkio subjektų ir 35 fizinius asmenis.

Daugiau aplinkosauginių pažeidimų nustatyta fiziniams asmenis, veiklas vykdantiems pagal individualios veiklos vykdymo pažymas. Taip pat pradėti keli neplaniniai ūkio subjektų patikrinimai, kurių metu bus įvertinama įmonių atliekų apskaitos duomenys GPAIS.

Per reidus Palangoje ir Klaipėdoje nustatyti 2 nelegalūs eksploatuoti netinkamų transporto priemonių (ENTP) ardytojai, kuriems bus skiriamos baudos už šios veiklos vykdymą be leidimo.

„Reidų metu kreipiame dėmesį į tai, ar veikla vykdoma teisėtai, ar susidariusios atliekos tvarkomos tinkamai, ar nėra deginamos susidarančios atliekos. Primename, kad akcija vyks visą balandžio mėnesį ir vėliau bus tęsiama lapkritį“, – pranešime spaudai cituojama Klaipėdos valdybos viršininkė Ramunė Lukaševičienė.

Pasak aplinkosaugininkės, tai pat svarbu priminti, kad tais atvejais, kai ENTP veikla užsiimantys asmenys dirba ne uždarose patalpose, būtina užtikrinti, kad teršalai nesigertų į žemės paviršių. Jei dirbama patalpose, kuriose ardomi automobiliai, būtinos nutekėjusių skysčių surinkimo ir tvarkymo sistemos.

„Be to, asmenys privalo sudaryti rašytines sutartis su atliekų tvarkytojais, kuriems perduodamos susidariusios pavojingosios ir nepavojingosios atliekos, taip pat turi turėti atitinkamą kiekį priemonių išsiliejusiems teršalams surinkti. ENTP veiklą vykdantys asmenys privalo turėti TIPK ar Taršos leidimą, kuriame nurodytos transporto priemonių surinkimo ir apdorojimo sąlygos“, – pažymėjo Klaipėdos valdybos viršininkė.

Žymos: |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Ardantiems automobilius – baudos”: 2

  1. Gediminas parašė:

    Tegul aplink klaipeda statybas apvaziuoja, vienos siukles skraido.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Kur galima statyti automobilius pajūryje?

Aplinkos apsaugos departamentas vasaros metu sulaukia nemažai pranešimų apie neatsakingą automobilių statymą Lietuvos pajūryje. Aplinkosaugininkai primena, kokių reikalavimų reiktų laikytis ...
2024-07-12
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Automobilių prekeiviai dėl milijonų aiškinsis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas didelio masto ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje verslininkas iš Klaipėdos ...
2024-07-09
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Naudoto automobilio pardavėjas privalo įrodyti, kad trūkumai atsirado dėl pirkėjo kaltės

Teisminę praktiką formuojantis Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą dėl pardavėjo atsakomybės už naudoto automobilio kokybę. Anot teismo pranešimo, automobilio ...
2024-05-22
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This