Jaunieji Klaipėdos muzikantai įrašė dainą su „Grammy” nominante

Kultūra

Į Lietuvą iš Niujorko atvykusi talentinga vokalistė, kompozitorė, aranžuotoja, pianistė, grupių lyderė Nicole Zuraitis ne tik pasidalino savo patirtimi su 16 metų ukrainiečių saksofonininku Vitalii bei jaunaisiais Klaipėdos muzikantais, bet ir Ginto Litinsko studijoje „Studijofonas” jie įrašė kūrinį „Love for sale” .

Nicole Zuraitis senelis Danielius Zuraitis su tėvais dar 1909 metais emigravo į JAV, tačiau atlikėja niekada neišsižadėjo lietuviškų šaknų.

2019 metais Nicole Zuraitis kartu su ukrainietiškų šaknų turinčiu vyru Dan Pugach buvo nominuoti prestižinei „Grammy“ statulėlei. Pora, sukūrusi savą garsiosios Dolly Parton dainos „Jolene“ versiją, pretendavo į auksinį gramofoną.

„Man buvo didelis džiaugsmas pravesti meistriškumo pamoką jaunimui. Mano vyro tėtis ukrainietis, mano tėtis lietuvis, o aš turėjau galimybę būti mokytoja ir Lietuvos, ir Ukrainos jauniesiems muzikantams. Tai išties labai prasminga ir simboliška. Tikiuosi, kad mano patarimai ir bendras darbas juos praturtino”, – kalbėjo N. Zuraitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Džiazo festivalyje - ir jaunieji atlikėjai

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatoriai kasmet suteikia sceną ir jauniems, perspektyviems atlikėjams. Šiemet į ją pakils du kolektyvai, kurių kelias ...
2022-06-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Džiazai įsibėgėja

Antrajam XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalio vakarui startą davė tradicinė piliavietėje vykusi miesto vėliavos kėlimo ceremonija. 
2019-06-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Lietuviškų šaknų turinti amerikietė džiazo vokalistė - jau Klaipėdoje

Jau šį savaitgalį prasidėsiantis Klaipėdos pilies džiazo festivalis sulaukė pirmosios viešnios. Pirmadienio vakarą iš sostinės oro uosto į uostamiestį atskubėjo ...
2019-06-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This