Muziejuje – filmas apie Ievą Simonaitytę ir prisiminimai apie Mažosios Lietuvos moteris

Kultūra

Balandžio 23 d., šeštadienį, Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, vyks renginys, skirtas rašytojos Ievos Simonaitytės 125-osioms gimimo metinėms.

Muziejaus nuotr.

Nuo 11 val. lankytojai kviečiami į parodos „Mažosios Lietuvos moterys ir jų kraitis. Audimas, siuvinėjimas, siuvimas“ pristatymą. Joje eksponuojami 2014–2022 metais muziejaus fondus papildę šišioniškių rankdarbiai, kurie yra ne tik liaudies meno pavyzdžiai, bet ir skaudžios Klaipėdos krašto istorijos liudytojai. Gausiai fotografijomis iliustruotuose stenduose – septynios šeimų istorijos, atsakančios į klausimus, kas buvo šios moterys ir koks likimas palietė jų šeimas.

Parodos herojės – žvejų, būrų dukros, vėliau tapusios pasiturinčių ūkininkų žmonomis. Tarp jų – ir lietuvio teisėjo žmona.

Laikas, kurį tuo metu teko pragyventi, buvo paženklintas nacių, o vėliau ir sovietų įžengimo į Klaipėdos kraštą. Jos kentėjo už tai, kad kalbėjo savo motinų kalba. Buvo tylios ir uždaro būdo… Prisiminimais apie savo šeimų moteris dalinsis dr. Helmutas Arnašius, Irena Ungaro, Renata Lukošiūnienė, Helmutas Lotužis. Taip pat dalyvaus eksponatus muziejui perdavę artimieji.

Nuo 12 val. lietuvininkų kultūros mylėtojai galės pasižiūrėti pirmą kartą rodomą muziejininkų kartu su Valdu Ramanausku sukurtą filmą „Ievos Simonaitytės būties ženklai Vanaguose“. Dalyvaus evangelikų liuteronų kunigas, Šilutės, Vanagų, Ramučių parapijų klebonas Remigijus Šemeklis bei Vanagų evangelikų liuteronų parapijos pirmininkas Manfrydas Sprogys.

Dalyvavimas nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Kultūra

Muziejuje - paroda „Penktasis Dievo įsakymas…“

Balandžio 10-ąją, 17 val., Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma paroda „Penktasis Dievo įsakymas…“, kurią parengė ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Velykų proga - vaikų darbelių paroda

Kovo 19 d. 17 val. Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) atidaroma šv. Velykoms skirta Klaipėdos karalienės Luizės ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This