Smiltynėje pasodintas žingsnių miškas iš 10 tūkst. pušų

Aplinkosauga

Smiltynėje, trijų hektarų teritorijoje greta Naujosios perkėlos, beveik 400 savanorių kartu su Valstybinių miškų urėdijos specialistais pasodino 10 tūkst. paprastųjų pušų. Tai – iniciatyvos „ERGO iššūkis: apsodinkime Lietuvą“ dalis.

Metų pradžioje mobiliojoje vaikščiojimo programėlėje „#walk15“ startavo viešas žingsnių iššūkis, pakvietęs suburti šeimos, draugų, įmonės ar mokyklos komandą ir kasdien įveikti kuo daugiau žingsnių. Iššūkyje dalyvių surenkami žingsniai buvo konvertuojami į tikrų medžių skaičių, kuriuos trijose skirtingose Lietuvos vietovėse įsipareigojo pasodinti iššūkio organizatoriai – draudimo bendrovė „ERGO“, Valstybinių miškų urėdija ir programėlės „#walk15“ komanda.

Per du su puse iššūkio mėnesius prie iniciatyvos prisijungė daugiau nei 600 komandų, kartu įveikusių atstumą, tolygų 40 kelionių aplink Žemės rutulį. Dalyvių surinkti žingsniai virto 33 tūkst. medžių, viršijusiais pirminį siekį užauginti 30 tūkst. naujų medžių.

Iššūkyje užauginti medžiai sodinami Valstybinių miškų urėdijos numatytuose, specialiai tam skirtuose plotuose. Pirmasis jų – Smiltynėje. Čia iššūkio dalyviai, vietinės bendruomenės nariai, savanoriai ir miškininkai jau pasodino pirmuosius 10 tūkst. medžių.

„Anksčiau šiame Smiltynės plote augo kalninės pušies medynas, tačiau jis buvo stipriai perbrendęs. Tokio tipo medynams didžiausias pavojus – gaisrai. Mūsų užduotis yra šiuos miškus užauginti ir prižiūrėti taip, kad jie būtų sveiki ir atsparūs, juose būtų daug gyvybės, jais galėtų džiaugtis Kuršių Neriją lankantys žmonės. Dėl šios priežasties šiandien trijų hektarų plotą, kur anksčiau buvo kalninės pušys, atnaujiname paprastąja pušimi“, – pranešime cituojama Gražina Banienė, Valstybinių miškų urėdijos Kretingos regioninio padalinio miško auginimo specialistė.

Dar daugiau nei 10 tūkst. medžių planuojama pasodinti Šiaulių apylinkėse, o mėnesio pabaigoje – Kauno regione.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This