Poilsiautojus Palangoje vasarą gydys Jūrininkų ligoninė

Regionas

Artėjant kurortiniam sezonui Palangos miesto savivaldybė pasirašė tris sutartis su Klaipėdos jūrininkų ligonine dėl nepertraukiamos pagalbos teikimo poilsiautojams ir palangiškiams.

Pasak Jono Sąlygos, Jūrininkų ligoninės vyriausiojo gydytojo, tokios sutartys pasirašomos jau nebe pirmi metai, ligoninei laimint savivaldybės administracijos skelbiamus viešuosius konkursus. Šiemet bus suteikta paslaugų už beveik 150 tūkst. eurų.

Chirurginių paslaugų poreikis pajūryje vasarą išauga, ypač savaitgaliais, kai žmonės įsilinksmina, nemiega ir naktimis. Palmiros Mart nuotr.

Paslaugos bus teikiamos Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamente, kuris aptarnauja apie 18 tūkst. nuolatinių Palangos gyventojų, taip pat į kurortą atvykstančius poilsiautojus. 

Susitarta dėl nepertraukiamos pediatrinės pagalbos Palangos miesto ir poilsiautojų vaikams darbo dienomis (vakarais ir naktį, nuo 18 val. iki 8 val.) ir ne darbo bei švenčių dienomis visą parą paslaugos. J. Sąlygos teigimu, vietos pirminės pagalbos centrai tomis valandomis ir dienomis nedirba. 

Taip pat sutarta ir dėl nepertraukiamos antrinio lygio ambulatorinės chirurgijos paslaugos kurorto gyventojams ir poilsiautojams visą parą. Ligoninei dėl to papildomai reikia samdyti chirurgų, nes poreikis šiai paslaugai pajūryje vasarą išauga, ypač savaitgaliais, kai žmonės įsilinksmina, nemiega ir naktimis.

Palangos savivaldybė apmoka savo miesto gyventojams slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugas tuomet, kai jos nebefinansuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. Šis fondas palaikomojo gydymo bei slaugos paslaugas apmoka tik 4 mėnesius per metus. 

Sutarta dėl preliminarus 400 tokių paslaugų lovadienių skaičiaus per metus. Palangai tai kainuos 18 tūkst. eurų. Projektas finansuojamas iš savivaldybės Sveikatinimo programos priemonės „Tikslinių visuomenės sveikatos programų įgyvendinimas“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Jonas Sąlyga vadovaus Klaipėdos miesto poliklinikai (atnaujinta)

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje sklandę gandai, jog savo noru iš Jūrininkų ligoninės vadovo posto pasitraukęs Jonas Sąlyga laimėjo konkursą ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This