Specialiųjų tarnybų ir prokurorų noras būti televizijos žvaigždėmis išteisino Eligijų Masiulį ir company

Nuomonės

Liaudiškai tariant, jeigu šuo nebūtų apsikakojęs, būtų zuikį pavijęs.

Nuo pat pirmųjų bene didžiausio Lietuvoje tariamo ar tikro korupcijos skandalo akimirkų matėsi, kad specialiųjų tarnybų ir prokurorų veikėjai pamėgdžioja holivudinių „bojevikų” veikėjus.

Asmeninio archyvo nuotr.

Jeigu šie pareigūnai, o ypač jų viršininkai, būtų žiūrėję rimtesnius kino šedevrus, kad ir trilerius, būtų matę, kad jų teigiami herojai vengia viešumos. Atvirkščiai – stengiasi panirti į visiškai nematomą zoną ir herojiškai darbuotis Tėvynės labui. Ir Teisingumo.

Tačiau mūsiškiai darbavosi ne Tėvynės labui, o savo atvaizdui žiniasklaidoje pinavijomis apkaišyti. Ir apkaišė.

Jau pirmąją skandalo dieną matėme ginkluotus kaukėtus vyrus, kovinėmis uniformomis prie Seimo nario buto durų. Seimo nario vaikučiams turėjo būti labai įdomu.

Tačiau kraujo ištroškusiems žiūrovams vaidinimas patiko. Aktoriams – dar labiau. Jie rengė šou televizijoje, pozavo vietos ir pasaulio žiniasklaidai, rengė reportažus apie žinomų politikų ir verslininkų apklausas. Kai publikos dėmesys nuslūgdavo, į viešumą dozuotai kažkas išmesdavo vieną kitą pikantišką bylos detalę. Ištrauktą iš konteksto.

Mūsų specialieji agentai ir prokurorai susikūrė tokius tobulus savo herojų paveikslus, kad net patys jais įtikėjo. Įsijautė į superherojų vaidmenis. O toks tobulas įsikūnijimas retas net tarp profesionalių aktorių. Laikas keisti profesiją.

Ne paslaptis, kad prie taip pakurstytos skandalo ugnies savo kepsniukus bandė pasiskrudinti ir politikai. Net prezidentė, susikūrusi Plieninės Magnolijos vaidmenį. Plienas greitai pavirto į srutas, kai paaiškėjo tikrasis Magnolijos vaidmuo. Toji staigiai nėrė į krūmus. Ir tebetupi ten iki šiol.

„Dar nesiruošiu pasenti – būsiu jūsų prezidentė”, – ne apie tą asabą buvo dainuška, bet tinka košelienai. 

O rimti vyrai tuomet šnabždėjosi: kas pakišo Eligijų? Kam ta pakiša naudinga? Ir sau atsakydavo: konservams, didžiausiems liberalų konkurentams. Ne tik vyrai, bet ir moterys paslapčia kalbėjosi apie plika akimi matomus raudonus siūlus, kuriais buvo siuvama ta tikros ar pramanytos korupcijos byla. 

Bet tuos kuždesius užgoždavo vis triukšmingesnis holivudiškos manijos apsėstų kaltintojų šou. Ir pamažu net bendražygiai ir artimieji pradėjo patikėti savųjų kaltumu. Griuvo šeimos, verkė vaikai, žlugo karjeros, susvyravo tikėjimas.

O minia džiūgavo. Minia mėgsta egzekucijas. Viešas. Minia reikalavo kraujo. Kai kurie Minios Spuogai mielai būtų patys kankinę ir korę tuos, į kuriuos savimi besižavintys tariami teisėsaugos pareigūnai prikišamai rodė pirštu. Kadangi teismai užsitęsė, minia reikalavo Linčo teismo.

Ir niekam nerūpėjo, kas tuo metu vyko tikrame teisme. Nes jį užgožė teisėsaugos artistų cirkas. Bet staiga to cirko kupolas subliuško ir minia pamatė nuogus savo holivudinių herojų pimpius. Kažkokie labai jau maži tie pimpiai…

 „Neteisibe”,- sustūgo minia. Herojai – šaunuoliai – teismas korumpuotas, stūgauja Minios Spuogai, sunkiai suvaldydami iš žabtų byrančius savo interesus. Miniai nepatinka, kad teisingumą vykdo teismai. Holivudiniams herojus vadinusios asaboms – ypač.

Jie skųsis. Jie bando nukreipti minios dėmesį nuo teismo argumentų į savo sukurtą naratyvą. Jie kausis tol, kol turės nors mažiausią šansą išlikti. Televizijoje.

Eligijus, šios tragikomedijos pagrindinis antiherojus, kurį laiką neturėjo pinigų net advokatui pasisamdyti. O juk prieš jį kovėsi visa holivudinė Lietuvos baudžiamojo persekiojimo kariauna. Tad gal laikas priartinti save prie minties, kad ta kariauna tik pūtėsi televizijoje, užuot ieškojusi faktų, kurie įtikintų teismą. Ir blaiviai mąstančius žmones. Asilų neįtikinsi. Bliaus  „neteisibe” .

O dabar susidarė įspūdis, kad mus… apgavo. Žadėjo, žadėjo ir še tau: nei kalėjimo, nei antrankių, nei egzekucijos laužų, nei triumfo… Kur ejakuliacija? Po tiek pastangų… Mus apgavo.

Mes taip ir nežinome ir, ko gero, niekada nesužinosime, kas šioje skandalo byloje tikra, o kas sufantazuota. Teisingumas galutinai paaiškės tik Strasbūre. Ne toks, kokio tikisi minia. Net jei vietiniai teismai neatlaikę, holivudinių herojų spaudimo, susodins visus antiherojus į cypę.

Neabejoju, kad Europos Žmogaus Teisių Teismas tikrai konstatuos, kad žmogaus teisės rengiant šią bylą teismui ir ją nagrinėjant tikrai buvo pažeistos. Kad būta politinio ir policinio spaudimo. Iš visų pusių. Čia gi Lietuva. Tėvynė mūsų.

2 Comments

  1. Gėda šulcui...

    Šulcas, atrodo, visiškai nebekontroliuoja savo elgsenos, rašinių, visai nuseno…… Klausyk pone šulcai, tai juk tu dirbai 25 m. liberalams, buvai partijos narys, už tai gavai visokius geriausiai apmokamus postus .Iš to gobšumo sugebėjai įsitrinti net savivaldybės įmonių stebėtojų tarybas kad gauti išmokų…Kas tai per rašinys? Kaip AK.lt vadovybė daleidžia tokius nukvakusius „žurnalistus” reikštis? Kodėl AK.lt priima į savo puikių darbuotojų grupę tokį Šulcą… Tai juk jis visiems klaipėdiečiams žinomas veikėjas. Kas gali apie jį pasakyti nors vieną gerą žodį? Te pasako… Jis cinikas, žemiausio išsiauklėjimo, intelekto žmogelis…
    Ką jis rašinėja tame straipsnyje? Ar tai reiškia demokratiją-kas ką nori tas tą sako, rašo ? Kokį jovalą suraitė jis savo straipsnyje? Pagalvokit, ar gali toks žmogelis, iš vis dirbti žiniasklaidos įmonėse? Jam neužteko ,”Vakarų ekspreso'” jis ‘siautėja dabar Atviraklaipėda.lt

    Reply
  2. Fui ....

    Liberali istorija turi ir ” pamoką ” – neši pakišą dėžutėje , kurioje lapelis – paskola ! Nei terminų , nei % ., nei baudžiako , tik visiems ” didelis pimpis ” . Liberalus rojus . Fui…fui…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Pristatys knygą, atgaivinančią tarpukario Klaipėdos kasdienybę 

Trečiadienį, balandžio 17-ąją, 17 val., Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) klaipėdietis žurnalistas Martynas Vainorius pristatys ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Renginiai

Trečiadienį Klaipėdoje

ATVIRAS JAUNIMO CENTRAS (PARYŽIAUS KOMUNOS G. 16A) 11 val. Treniruotė mamoms su vaikais. Registracija: https://www.sveikatosbiuras.lt/events/treniruote-mamoms-su-vaikais-6/?occurrence=2024-04-17&time=1713351600 IEVOS SIMONAITYTĖS VIEŠOJI BIBLIOTEKA (HERKAUS ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Rengiama Urtės Jasenkos parodos garso dienoraščio perklausa

Nuo 2023 m. rugsėjo Klaipėdos skulptūrų parke eksponuojama menininkės Urtės Jasenkos grafikos darbų, stiklinių paminklų paroda „Atmintis“. Ši ekspozicija skirta ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Kels Pilies tiltą

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (iš 18 į 19 dieną) nuo 0.10 iki 4 val. bus ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This