Rajono keliams – ir valstybės finansavimas

Regionas

Klaipėdos rajono kelių infrastruktūrai savivaldybė šiemet skyrė 11 mln. eurų. Iš jų daugiau nei 3 milijonai – Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, kurios naudojamos ne tik naujų kelių projektų rengimui, bet ir jų asfaltavimui.

Lėšas Taryba paskirstė tiems objektams, kuriuos kaip svarbiausius ir prioritetinius išskyrė pačios seniūnijos.

„Dažnai susiduriu su gyventoju klausimais, kodėl asfaltuojamas vienas, o ne kitas kelias, kas priima sprendimus, kokie keliai prioritetiniai. Šiuo metu Taryba jau yra patvirtinusi 2022–2024 metų prioritetinių kelių sąrašą, kurie atrinkti, atsižvelgiant į seniūnijų siūlymus bei tokius kriterijus kaip gyventojų skaičius, kelių ilgis ir pan. Taip pat kelius asfaltuojame ir pagal ilgalaikį infrastruktūros vystymo planą iki 2025 m. Būtent atsižvelgiant į prioritetų sąrašą paskirstytos net tik Savivaldybės biudžeto, bet ir Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos“, – pranešime pažymi administracijos direktorius Justas Ruškys.

Šiuo metu Kelių priežiūros ir plėtros programos bei savivaldybės lėšomis asfaltas jau klojamas Danės g. Trušeliuose, Pašto g. Jakuose. Perkami rangos darbai Kulių ir Laukų gatvėms Doviluose, Eglynų gatvei Šlapšilėje, Volungės, Lyros ir Rasos gatvėms Gargžduose. Projektavimo darbai jau
baigiami Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio ir Žibučių g. Gargžduose, projektas rengiamas keliui Rimkai–Lėbartai–Dovilai.

„Pokyčių sulauks ne tik šios, bet ir kitos rajono gatvės. Daugybę darbų vykdome vien Savivaldybės biudžeto lėšomis. Gatves projektuojame ir asfaltuojame visame rajone, tad gyventojų noriu paprašyti kantrybės. Pasibaigus darbams visi džiaugsimės nauja, saugia, patogia infrastruktūra“, – teigia administracijos direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Uostamiesčio ir Klaipėdos rajono mero rinkimuose balsuojama gana pasyviai

Sekmadienį, 7 val., 34-iose Lietuvos savivaldybėse, kur meras nebuvo išrinktas pirmojo turo metu, savo darbą pradėjo rinkimų apylinkės – vyksta ...
2023-03-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture susirungs A. Vaitkus ir A. Petrošius

Naktį į pirmadienį paaiškėjo, kad Klaipėdoje rinkimų siurprizu tapo partija „Laisvė ir teisingumas“ ir jos lyderis Remigijus Žemaitaitis, vos nepatekęs ...
2023-03-05
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždų gimtadienio proga - ir Marijono Mikutavičiaus pasirodymas

Gargždai penktadienį pradėjo švęsti miesto gimtadienį. Gargždiškių ir miesto svečių laukia tris dienas vyksiantys renginiai, pramogos ir koncertai. Šventės dalyviai ...
2022-06-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This