Butigeidžio dragūnų batalione sunegalavo pora šimtų karių

Sveikata

Sekmadienį Klaipėdoje įsikūrusio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono (Dragūnų batalionas) nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai po pietų pajuto tokius negalavimo simptomus, kaip vėmimas ir viduriavimas – įtariama žarnyno toksinė infekcija.

Medicinos darbuotojų nedelsiant buvo įvertinta sunegalavusių karių būklė ir suteikta reikalinga pirmoji pagalba. Šiuo metu infekcijos simptomus jaučia apie 200 karių, vienas karys paguldytas į Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinį skyrių dėl stipraus negalavimo, toliau visų Dragūnų bataliono karių sveikata yra stebima ir nuolat vertinama.

Anot kariuomenės pranešimo, šiuo metu yra vykdomas epidemiologinis tyrimas ir taikomos visos kontrolės priemonės, siekiant apsaugoti karių sveikatą. Yra tikrinama valgykla, jos darbuotojai, maisto produktai, imami mikrobiologiniai tyrimai, siekiama nustatyti galimas ligos priežastis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Karinius įgūdžius atnaujino 300 rezervo karių

Apie 300 rezervo karių baigė tris savaites trukusius kartotinius mokymus PB „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje. Atlikus ...
2023-02-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dragūnų batalione mokymus pradėjo per 300 rezervo karių

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono gretas papildė per 300 aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, praneša Lietuvos kariuomenė. Tris savaites ...
2023-02-07
Skaityti daugiau

Politika

Pasitiks iš Irako grįžusius karius

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje spalio 20 d., ketvirtadienį, 11.30 val., vyks karių, grįžusių iš misijos Irake, pasitikimo ...
2022-10-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This