Klaipėdoje bus rengiami atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojai

Švietimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras siūlo visiškai naują profesinio mokymo kryptį – uostamiestyje bus pradedami rengti atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojai.

„Atsinaujinanti energija – tai energija, gaunama iš natūralių ir aplinkai nekenksmingų šaltinių. Paprastai išskiriamos penkios pagrindinės alternatyvios energetikos kryptys: saulės, vėjo, geoterminė energija, hidroenergija, bioenergija. Akivaizdu, kad Lietuvoje atsinaujinančios energetikos sektorius plėtojamas itin sparčiai, todėl atliepdami poreikius, parengėme ir akreditavome ugdymo programą, kuri padės parengti profesionalius atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojus. Šias studijas galės rinktis visi, įgiję vidurinį išsilavinimą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro vadovas dr. Egidijus Skarbalius.

Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje, kurią Seimas patvirtino 2018 m., numatyta, kad 2030 m. atsinaujinančių išteklių dalis visame energijos balanse bus 45 proc., o 2050 m. – 80 proc.

„Mūsų šalies ir regiono verslas žiūri toliaregiškai – itin aktyviai investuoja į atsinaujinančios energetikos sprendimus, galvodami ne tik apie ilgalaikes perspektyvas, bet ir galimybę prisidėti prie aplinkos apsaugos gerinimo. Šiandieniniame kontekste, alternatyvioji energetika įgauna dar didesnę prasmę, todėl neabejojame, kad būtina pasirūpinti, kad rinkoje nepritrūktų profesionalių specialistų, gebančių dirbti atsinaujinančios energetikos sektoriuje. Džiugu, kad tokie specialistai bus rengiami ir Klaipėdoje“, – teigia Klaipėdos pramonininkų asociacijos direktorė Jolanta Girdvainė.

Atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojo studijas pasirinkusiems jaunuoliams, baigusiems 12 klasių, mokslai truks nepilnus metus, o turintiems kvalifikaciją, tačiau norintiems ją keisti, siūlomos studijos pagal tęstinio mokymo programą, kurią bus galima baigti per maždaug pusmetį.

Įgyti kvalifikaciją, persikvalifikuoti galima ne tik savo ar darbdavio lėšomis, bet ir nemokamai, per Užimtumo tarnybą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atsinaujinančių išteklių planas - „be aukštesnių siekių”

„Gėdinga vieta, – rėžė Leonas Makūnas Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu. – Esame tik 28 vietoje Lietuvoje ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This