Dėl dviejų lygių geležinkelio perėjos – santūrus optimizmas

Miestas, Svarbu

„Jeigu visos aplinkybės bus palankios, dviejų lygių pėsčiųjų perėja Parko ir Pušynų gatves sujungs per dvejus – trejus metus”, – po susitikimo su Susisiekimo ministerijos ir AB „Lietuvos geležinkeliai” atstovais teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Artūro Šulco nuotr.

Pasak jo, visos susitikusios šalys adekvačiai supranta, kad dviejų lygių sankryža šioje vietoje yra būtina. Per porą mėnesių turėtų paaiškėti galimybės gauti finansavimą iš Europos Sąjungos fondų.

Sutarta, kad projektą vykdytų AB „Lietuvos geležinkeliai”, o savivaldybė būtų projekto partnerė. Geležinkeliečiai rengtų statybos projektą, kurio kaštai – apie 100 tūkst. eurų. O viso projekto vertė – apie 1,5 milijono eurų.

Savivaldybėje suprantama, kad finansiškai prie šio perėjos statybos teks prisidėti ir jai. A. Dobranskis sako, kad greičiausiai objektas kainuos daugiau dėl įvykių visame pasaulyje.

Anksčiau buvo viešai kalbėta, kad ši perėja gali atsirasti netgi 2023 metais, o finansavimo proporcija tarp „Lietuvos geležinkelių” ir savivaldybės gali būti 70 ir 30 proc. 

„Lietuvos geležinkeliai” šiuo metu šioje ir kitose vietose Klaipėdoje stato triukšmą slopinančias sieneles. Pagal projektą šios sienelės būtų visai uždariusios pėsčiųjų perėją per geležinkelį, jungiantį Parko ir Pušynų gatves.

Artūro Šulco nuotr.

Pasipiktinus gyventojams ir įsikišus savivaldybės administracijai, pasak jos direktoriaus Gintaro Neniškio, buvo sutarta, kad pirmu etapu bus pastatytos sienelės nuo geležinkelio stoties iki vietos, nuo kurios iki perėjos lieka 100-150 metrų. Kita dalis sienelių – apie 100 metrų palei mišką ir 500-600 metrų iki stadiono bus statoma kartu su požemine perėja.

2 Comments

  1. Na, kažin, ar po tiek laiko

    apskritai dar bus tokia Klaipėda. 🙂 Gal jau visi čia būsime sulyginti su žeme. Nebereikės ir požeminės perėjos. Simboliška.

    Reply
    • ASAS

      Gal jau nebegerki tiek rytais jei tokie komentarai 🙂

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This