Laipynių parkas: metas atsinaujinti

Miestas

Klaipėdos savivaldybė skelbia konkursą atrakcionų (laipynių) parkui įrengti Klaipėdos miesto poilsio parko teritorijoje. Dabartiniai vadinamojo „Kar Kar” parko savininkai čia šeimininkauja jau beveik 10 metų.

Artūro Šulco nuotr.

Konkursas skelbiamas todėl, kad rugpjūtį baigiasi 10 metų terminas – ilgiau  dabartiniam parko valdytojui sutarties pratęsti teisiškai negalima.

Paklausta, kokių pokyčių galima tikėtis po konkurso, Jolanta Uptienė, Savivaldybės administracijos Licencijų ir leidimų skyriaus vedėja, akcentavo geresnę nuomojamos teritorijos, jos aplinkos priežiūrą.

Konkurso laimėtojas bus išrenkamas atsižvelgiant į pretendentų pateiktus projektinius pasiūlymus, siūlomų laipynių trasų skaičių, ilgį, įvairovę ir pritaikymą įvairaus amžiaus lankytojams. Taip pat bus vertinamas  konkurso dalyvio pasiūlytas užimti bendras paslaugų teikimo teritorijos plotas, pasiūlymo atitiktis vietovės landšaftui.

Bus vertinamas ir konkurso dalyvio siūlomų paslaugų pritaikymas neįgaliesiems, edukacinių užsiėmimų, vaikų užimtumo stovyklų organizavimas ir kt.

2 Comments

  1. Mylinti parką

    O man įdomu kokia nauda miestui iš tų laipynių. Klausimas, kodėl perduodama pati intensyviausia-centrinė parko dalis. Mano požiūriu verslas turėtų įveiklinti greta esančias parko dalis. Juokinga skaityti, kad turi stovyklas organizuoti. Finansavimą turbūt taip pat privalo gauti stovykloms iš savivaldybės + dar gan brangi dienos stovykla tėvams. Kodėl tai yra sąlygose? Ar tai nėra pertekliniai reikalavimai? Nes organizuoja dabar veikiantys, tai reikia, kad tiksliau atitiktų konkurso sąlygas? Kas dar? Žinoma, kaip rašė Žalieji, niekam nebuvo svarbu, kiek žalojami dabar naudojami medžiai, ar atitiko keliamus reikalavimus jų saugiam naudojimui, kodėl ir kiek jiems pakenkta. Čia turbūt laiko pritrūko aprašo ruošėjai, nes medžių kenkėjai turėtų prarasti teisę dalyvauti konkurse.

    Reply
  2. Gaila parko

    Užterštas oras, turbūt nuo kaimynės naftos. Ten būti nesveika, plius geležinkelis… Manto gatvėje smogas nuo išmetamųjų… Medžių žinoma gaila, kam tas karstykles netinkamai prikabino ir apskritai aplinkos subjaurojimas. Sovietmečiu buvo geresnis parkas, su apžvalgos ratu ir atrakcionais bei pasakų nameliais ir be šalia įsikomponavusios smirdančios naftos… Žinoma, ir transporto tiek nebuvo, tai didžiausia problema mieste, todėl privačiam transportui turi būti bloginamos sąlygos, sukuriant nemokamą viešąjį, pvz tramvajų ir pačioje gatvėje įrengiant dviračių bei elektrinių priemonių taką, kad privačiam transportui liktų tik siaura linija, tada turės persėsti į viešąjį arba važiuoti su elektriniu. Taip apsivalo gatvės nuo taršos ir triukšmo bei aplinka. Tačiau nesimato tam jokios motyvacijos, tik deklaratyvi, bet ne reali…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Vicemerė apdovanota „už asmeninį išskirtinį indėlį”?*

Net 171 Klaipėdos savivaldybės klerkas buvo paskatintas ir apdovanotas, įvertinus jų veiklą per pirmąjį šių metų ketvirtį „kaip viršijančią lūkesčius”. Ir net 49 ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos savivaldybė perka paslaugas ir iš neviešinamų asmenų (atnaujinta)

Nors Klaipėdos meras anksčiau piktinosi, kad saugomas kultūros projektus vertinusių ekspertų anonimiškumas ir dėl to bei noro sutaupyti jų paslaugų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This