Dar viena universiteto netektis – mirė Saulius Šiliauskas

Švietimas

Klaipėdos universiteto bendruomenė dalijasi skaudžia žinia – netikėtai mirė Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros docentas, politinės minties istorijos žinovas dr. Saulius Šiliauskas.

Saulius Šiliauskas gimė 1962 m. gruodžio 14 d. Plungės rajone, Medingėnuose. 1981 m. aukso medaliu baigė Gargždų 1-ąją vidurinę mokyklą ir įstojo į Vilniaus universiteto Istorijos fakultetą. 1986 m. su pagyrimu baigė šią aukštąją mokyklą, įgijo istoriko, istorijos ir visuomenės mokslų dėstytojo kvalifikaciją. Tais pačiais metais pradėjo dirbti Kauno politechnikos instituto Klaipėdos fakulteto Visuomenės mokslų katedroje.

Nuo 1991 m. liepos 1 d. S. Šiliauskas dirbo Klaipėdos universitete (KU). 1993-1998 m. studijavo doktorantūroje Vilniaus universitete. S. Šiliauskas 1999 m. apgynė politikos mokslų daktaro disertaciją „Demokratijos samprata Lietuvos Respublikoje (1918–1940 m.). Tais pačiais metais buvo paskirtas Klaipėdos universiteto Politologijos katedros vedėju ir jai vadovavo iki 2016 m. 2003 m. pradėjo eiti docento pareigas.

2016–2018 m. dr. S. Šiliauskas vadovavo Politikos ir komunikacijos mokslų katedrai. Jis sumaniai vadovavo katedroms, profesionaliai rūpinosi studijų programų kokybe, kvietė daug dėstytojų iš Lietuvos ir užsienio universitetų. Nuo 2018 m. ėjo Viešojo administravimo ir politikos mokslų katedros docento pareigas, buvo politikos mokslų krypties studijų programų vadovas. Jo dalykinės ir studijų organizatoriaus žinios buvo pritaikytos ekspertų grupėje, rengusioje nacionalinį Politikos mokslų krypties studijų aprašą (2015 m.)

Dr. S. Šiliauskas demokratinės minties ir demokratijos tyrimų rezultatus paskelbė monografijoje „Demokratijos refleksija Lietuvos politinėje mintyje“ (2002 m.), paties sudarytoje kolektyvinėje monografijoje „Pilietinė visuomenė: politikos įpilietinimo projekcijos“ (2006 m.), keliose mokslo darbų rinktinėse, mokslo straipsniuose ir pranešimuose nacionalinėse ir tarptautinėse mokslinėse konferencijose.

Dr. S. Šiliauskas daug dėstė I ir II studijų pakopų studentams: politinės minties istoriją, politinę filosofiją, demokratijos teorijas, demokratiją Europoje, politologijos įvadą. Pastaraisiais metais dėstė politinės minties istorijos kursą Europos studijų programos studentams iš Ukrainos. S. Šiliauskas buvo labai atidus studentų akademinėms reikmėms, skyrė daug laiko bendravimui su jaunais žmonėmis. Dr. S. Šiliauskas vadovavo baigiamiesiems bakalauro ir magistro darbams, buvo mokslo disertacijų recenzentas, mokslų daktaro disertacijų gynimo tarybų narys.

Visuomenė pažinojo S. Šiliauską kaip ilgametį politikos aktualijų komentatorių žiniasklaidoje.

„KU bendruomenės nariai neteko puikaus kolegos, nuoširdaus draugo ir atjaučiančio pašnekovo. Jis bus prisimenamas kaip visada sutinkantis padėti, mokantis išklausyti ir patarti ne tik darbo klausimais. Saulius mokėjo džiaugtis paprastais kasdieniais dalykais, vertino draugystę ir nuoširdumą. Dėl netekties liūdime drauge su mirusiojo broliu ir seserimis, nuoširdžiai užjaučiame juos ir visą mirusiojo artimųjų bei bičiulių ratą”, – rašoma KU Pro memoria.

Pastarąją savaitę tai jau yra trečia KU netektis – savaitgalį pranešta apie mokslininkės, dėstytojos, Rytų medicinos žinovės dr. Aletos Chomičenkienės netektį, antradienį – apie Garbės daktaro Viktoro Vytauto Klemo mirtį.

1 Comment

  1. Rima

    Tai pagrindinės informacijos – nuo ko mirė – taip ir neparašėte.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Verslas

Apie tvarios energijos gamybą ir kaip tam pažaboti Baltijos vėją

Kaip Baltijos jūros vėją pažaboti tvarios energijos gamybai? Atsakymo į šį klausimą bus ieškoma su AB „Ignitis grupė“ vadovu Dariumi ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This