„Patiekalas kito mamai“ sugrįžta į Klaipėdą

Miestas

Gegužės 1-ąją, 12 val., Klaipėdos Kultūros fabriko prieigose vėl vyks Motinos dienos šventė „Patiekalas kito mamai“.

Idėja atgaivinti gražią klaipėdiečių tradiciją kilo ne tik norint po kelių pandemijos metų pastiprinti bendrystę tarp miesto gyventojų, bet ir siekiant į uostamiesčio veiklas įtraukti Klaipėdoje apsistojusias ukrainiečių šeimas. Pasak renginio organizatorių, mamos vienodai stipriai mylimos visuose kraštuose, tad Motinos dieną būtina švęsti kartu.

Šventės idėja – suburti kuo daugiau miestiečių prie bendro stalo ir pabūti kartu gražiausios pavasario šventės proga. Organizatoriai kviečia ne tik sudalyvauti šventėje, bet ir patiems prisidėti prie jos kūrimo – atsinešti vaišių, kurias bus galima patiekti visai bendruomenei skirtuose pietuose. Simbolinis pasidalinimas atsineštais gardėsiais suteiks galimybę paragauti kitų mamyčių pagamintų patiekalų bei suartins miestiečius.

Renginio dalyvius patiekalais vaišins ir šventės atmosferą savo pasirodymais kurs miesto menininkai: Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai, Kultūros fabriko rezidentai, socialinis klubas „Raketa“, LMTA Menų akademijos studentai ir kiti. Šventės scena kaip visada lauks improvizuotų jaunųjų lankytojų pasirodymų – dainų ir eilėraščių mamytėms.

Renginio „Patiekalas kito mamai“ šūkis: „Tavo mama yra mama tau, tačiau kito mama – taip pat yra mama. Todėl atsinešk tai, kuo norėtum pavaišinti savo mamą, nes kažkas pavaišins tavąją.“

Renginys vyks gegužės 1 d. lauko aikštelėje prie Klaipėdos Kultūros fabriko. Šventę organizuoja Klaipėdos jaunimo teatras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kviečia Silkės festivalis

Masinių renginių organizatorius „Bravo idėja” kviečia į Klaipėdą pirmąjį gegužės savaitgalį, 3-5 d., prie Dangės krantinių gerai praleisti laiką su ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kultūros fabriku tapusiai „tabokinei“ teko ir karo belaisvių lagerio dalia

Lygiai prieš 70 metų tuometinė spauda pranešė, kad Klaipėdoje atgims cigarečių ir papirosų gamyba, tarpukariu buvusi tarp pramonės lyderių. Ta ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This