Po daugiau nei dviejų metų – „gyvas” Tarybos posėdis

Fotoreportažai, Politika

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos miesto taryba daugiau nei po dviejų metų pertraukos susirinko ne į nuotolinį, o į savivaldybės pastato salėje vykstantį posėdį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinį kartą salėje politikai posėdžiavo 2020-ųjų vasario 27 d. O naktį į vasario 28-ąją Sveikatos apsaugos ministerija jau pranešė, kad Lietuvoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso atvejis. Kovo 14-ąją Vyriausybė nusprendė nuo kovo 16-osios paskelbti karantiną.

Kovo 17 d. buvo priimtos Vietos savivaldos įstatymo pataisos, numačiusios, kad nuotoliniu būdu vykstančiuose savivaldybės tarybos posėdžiuose gali būti priimami tik neatidėliotinai būtini sprendimai, susiję su nepaprastąja padėtimi, ekstremaliąja situacija ar karantinu. Po poros savaičių įstatyme jau buvo įtvirtina, kad nuotoliniu būdu esant nepaprastajai padėčiai, ekstremaliai situacijai ar karantinui savivaldos politikai gali spręsti visus klausimus.

Pirmas nuotolinis Klaipėdos miesto tarybos posėdis buvo sušauktas tų metų balandžio 9-ąją ir nuo to laiko politikai taip pat ir komitetuose posėdžiavo tik virtualiai per „Zoom” programą, o posėdžiai buvo viešai transliuojami savivaldybės kanale „Youtube” platformoje.

Pirmajame po tokios ilgos pertraukos surengtame gyvame posėdyje meras Vytautas Grubliauskas nedalyvauja, nes yra išvykęs į Briuselį (Belgija) dalyvauti Europos regionų komiteto plenarinėje sesijoje ir CPMR (Periferinių jūrinių regionų konferencijos) Baltijos jūros komisijos susitikime. Jį pavaduoja vicemeras Arūnas Barbšys.

Posėdį susirinkę 23 politikai (yra 31 Tarybos narys) pradėjo tylos minute, kuria pagerbė žuvusius Ukrainos žmones. Vėliau prie jų prisijungė į posėdį vėlavęs Vidmantas Plečkaitis.

2 Comments

  1. Anti Grigeo

    Po dviejų metų :DDDDD sakyčiau žiauriai, net vaikai anksčiau susitiko pamokose. Lodoriai.

    Reply
  2. Vakar

    Vakar stebėtinai ramiai praėjo posėdis, Vicemeras susitvarkė su posėdžio vedimu geriau nei tas atsibodęs Meras su savo juokeliais, atrodė,kad dirbama konstruktyviai, kaip ne Klaipėdoje !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This