Ukrainiečius, prekiausiančius Senajame turguje, atleis nuo nuomos mokesčio

Verslas

Darija Rastorgujeva- Kucenko
2022-04-28

Komentarų: 0

Marina kepa pyragėlius, Anastazija gamina gražias puokštes, o Natalija siuva gultus naminiams gyvūnams. Tai tik nedidelė dalis ukrainiečių moterų, atvykusių gyventi į Klaipėdą, sugebėjimų. Gimtojoje šalyje daugumai jų tai buvo tik hobis, o Lietuvoje tai gali tapti vieninteliu jų pajamų šaltiniu.

Darijos Rastorgujevos – Kucenko nuotr.

Klaipėdos senojo turgaus administracija pasiryžusi padėti ukrainiečiams pradėti savo verslą toli nuo namų. Jos direktorius Viačeslavas Karmanovas paaiškino, ką siūlo migrantams.

Lietuvos Respublikos pilietis V. Karmanovas yra kilęs iš Ukrainos Donecko srities. Todėl jis kaip niekas kitas supranta ukrainiečių bėdas ir teigia norintis padėti tautiečiams adaptuotis Klaipėdoje – taip gimė idėja suteikti Ukrainos amatininkams galimybę užsidirbti pragyvenimui.

„Daugiau nei 40 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos jau yra Lietuvoje, daugelis jų – Klaipėdoje. Todėl nusprendėme jiems padėti ne tik finansiškai, bet ir suteikti galimybę patiems užsidirbti pinigų. Turime labai geras sąlygas verslui vystyti. Puikiai žinau, kad daugelis ukrainiečių gali gaminti nuostabius produktus, daiktus, rankų darbo gaminius. O turgus yra ta vieta, kur žmonės gali realizuoti savo potencialą, įskaitant ir paslaugų teikimą”, – sako V. Karmanovas.

Uždarame paviljone ukrainiečiams skirta daugiau kaip 600 kv. m. ploto. Turgaus direktorius jiems pravedė ekskursiją.

Atskira patalpa skirta prekiauti dešromis, sūriu, pieno produktais ir šaldytais maisto produktais. Čia įrengti prekystaliai ir vitrinos su šaldymo įrenginiais. Kitame pastato kampe bus įrengtos grožio specialistų – kirpėjų, antakių stilistų ir manikiūrininkų – darbo vietos. Visos reikalingos komunikacijos jau įrengtos. Salės centre bus įrengti prekybos automatai, kuriais galės naudotis visi norintys. Čia taip pat yra vietos batų ir laikrodžių taisytojams.

„Turime labai didelę teritoriją – neseniai ją įrengėme, nugriovę senus pastatus. Vien šiame pastate galime įrengti apie šimtą prekybos vietų. Svarbiausia, kad žmonės nori, o mes visada padėsime”, – sako turgaus direktorius.

Ukrainos prekybininkų darbo vietos bus papuoštos Ukrainos vėliavomis ir kita atributika, kad jos būtų atpažįstamos, o ukrainiečiams nereikės mokėti nuomos.

„Iš ukrainiečių pardavėjų neimame nė cento, kad jie galėtų laisvai dirbti ir išmaitinti savo šeimas. Mes savo ruožtu esame suinteresuoti užpildyti šias vietas, kad čia pradėtų virti gyvenimas. Tikiuosi, kad ukrainiečių amatininkų dėka mūsų turgus senojoje miesto dalyje įgaus antrą gyvenimą”, – teigia V. Karmanovas.

Darijos Rastorgujevos – Kucenko nuotr.

Dalis iš pardavimų gautų lėšų bus skirta švietimo įstaigoms, kuriose mokosi ukrainiečių studentai.

Ukrainiečiai, norintys pradėti dirbti Klaipėdos senajame turguje Turgaus a. 5, turi pateikti paraišką el. paštu administracija@senasisturgus.lt arba paskambinti tel. 8 686 01504.

Norintys prekiauti, turi kreiptis į Mokesčių inspekciją dėl individualios veiklos pažymos, o prekiaujant maisto prekėmis taip pat reikės Maisto ir veterinarijos tarnybos leidimo. Daugiau informacijos suteiks turgaus administracija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This