Atšaukiama ekstremali situacija: ką reikia žinoti apie ligos išmokas

Konsultacijos

Vyriausybės sprendimu nuo gegužės 1 d. atšaukiama ekstremalioji situacija dėl koronaviruso pandemijos. Dėl to nustoja galioti ir laikinoji  nedarbingumo pažymėjimų išdavimo bei ligos išmokų mokėjimo tvarka. Nedarbingumo pažymėjimus per nuotolį gydytojai galės išduoti tik užkrečiamųjų ligų atvejais. Visais kitais atvejais būtina tiesioginė konsultacija dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo.

Pasibaigus ekstremaliai situacijai, sveikatos, visuomenės saugumo, viešosios tvarkos palaikymo, švietimo srityse dirbantiems žmonėms, užsikrėtusiems COVID-19 liga vykdant savo profesinę veiklą, nebebus skiriamos didesnės ligos išmokos. Laikino nedarbingumo metu jiems bus mokamos įprasto dydžio ligos išmokos, siekiančios 62,06 proc. išmokos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Iki šiol šiems darbuotojams buvo mokamos 77,58 proc. išmokos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio ligos išmokos, kai darbdavys patvirtindavo, kad darbuotojas COVID-19 susirgo  vykdydamas savo profesinės veiklos funkcijas.

Darbuotojams, kuriems nedarbingumo pažymėjimas išduotas iki balandžio 30 d., paskirta padidinta ligos išmoka bus mokama tol, kol jie
atgaus darbingumą, tai yra ir po gegužės 1 d.

Kadangi jau kurį laiką izoliacija po kontakto su sergančiu COVID-19 nebėra privaloma, o nuo gegužės 1 d. bus panaikinti visi ribojimai, susiję su koronaviruso pandemija, nedarbingumo pažymėjimai sergančio vaiko priežiūrai išduodami tokia pat tvarka, kaip ir prieš pandemiją.
Ligos išmoka už vaiko slaugą siekia 65,94 proc. išmokos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, ji gali būti mokama vienam iš tėvų ar globėjų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą šalyje - vos 24 nauji COVID-19 atvejai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Keisis mažiausios ir didžiausios „Sodros“ išmokos

Ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos yra skaičiuojamos individualiai, atsižvelgiant į gavėjų pajamas. Nepaisant to, nustatyti minimalūs ir maksimalūs ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This