Psichologe įsidarbinusi ukrainietė: „Mokytis lietuvių kalbos – pagarbos ženklas šaliai, kuri suteikė saugumą”

Miestas

Užimtumo tarnyba dalinasi Klaipėdoje įsikūrusios ukrainietės Olena Kasianchuk istorija.

Moteris iš Žitomiro kovo pradžioje atvyko su 75 metų mama. Pagal turimą profesiją Olena prieš porą savaičių padedant Užimtumo tarnybai įsidarbino įmonėje „Projektų įgyvendinimo grupė“ psichologe.

„Mano darbas įdomus – dirbu mobilioje psichologų komandoje, kuri važiuoja ten, kur yra poreikis padėti ukrainiečiams, atvykusiems į Lietuvą. Buvome Varniuose, vyksime į Telšius ir Plungę, kur įsikūrė nemažai moterų ukrainiečių”, – pasakoja Olena.

Moteris lanko lietuvių kalbos kursus, nes, kaip pati sakė, tai – pagarbos ženklas šaliai, kuri suteikė saugumą. Klaipėdoje jai patinka, aplinkui geri žmonės.

„Sunku planuoti ateitį, kol nebus saugu, negrįšime į Ukrainą, nors mama iki šiol negali susitaikyti su šia situacija“, – sakė ukrainietė.

Užimtumo tarnyboje šiuo metu registruoti 8987 darbo ieškantys karo pabėgėliai iš Ukrainos. Naujausiais duomenimis, dirba 4365 ukrainiečiai pagal darbo sutartis. Darbo skelbimuose 472 darbdaviai, įregistravę 4358 laisvas darbo vietas Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje, nurodė, kad jose įdarbintų ir nuo karo bėgančius ukrainiečius.

Iki šiol daugiausiai ukrainiečių įdarbino apdirbamosios gamybos (28 proc. visų įdarbintų ukrainiečių), didmeninės ir mažmeninės prekybos (13 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikimo veiklą vykdančios įmonės (13 proc.).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėda ryškiai išsiskiria pagal du darbo rinkos rodiklius

Klaipėdos regione kvalifikuotų darbuotojų poreikis nuosekliai auga, o didžiausius iššūkius savo veiklai įmonės sieja su augančiomis išlaidomis ir darbuotojų trūkumu. ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This