Žemaitijos nacionaliniame parke – inkilų kėlimo šventė vaikams

Regionas

VMG grupė penktą kartą sukvietė dešimtis vaikų dienos centrų globotinių iš visos Žemaitijos į tradicinę pavasario šventę – inkilų iškėlimą paukščiams, šikšnosparniams ir kitiems miško gyviams.

Daugiau nei 70 vaikų ir jų mokytojų, o taip pat ir prieglobstį nuo karo žiaurumų Lietuvoje radusių ukrainiečių Platelių apylinkėse pasinėrė į miško ir jo gyventojų pažinimo vingrybes. Pažintis su parskrendančių ir Lietuvoje žiemojančių paukščių rūšimis, jiems tinkamomis buveinėmis ir atsargiu žmogaus prisilietimu prie trapios miško ekosistemos – į šiuos pasakojimus šventės dalyvius kūrybingai lydėjo Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos gamtos specialistai.

Po edukacinių užsiėmimų Platelių lankytoju centre bei Etnografinėje sodyboje buvo iškelta daugiau nei dvi dešimtys vaikų pagamintų inkilų. Visi jie pagaminti zylėms ir giminingiems paukščiams, kurie, kaip tikisi gamtininkai, čia ras jaukų ir saugų prieglobstį. Uoksiniais vadinamus inkilus mėgsta retesni ir kiek baikštesni žvirbliniai paukščiai, voverės ir kiti gyvūnai.

Pasak vaikų dienos centrų edukologų, surengtos tradicinės paukščių namų gamybos dirbtuvės ir pats inkilų iškėlimo procesas vaikus įtraukia ir įkvepia atidžiau pažinti juos supantį pasaulį.

Į šventę sukvietusi VMG grupė šventės dalyviams parūpino inkilų gamybai reikalingas medžiagas – atrinko inkilų gamybai tinkamą medieną, pagamino ruošinius ir pasirūpino jų pristatymu. Gausiai akcijoje dalyvavę kompanijos darbuotojai talkininkavo mažiesiems kuriant ir iškeliant paukščių buveines.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Verslas

VMG grupė už 2,2 mln. eurų įsirengė trečią saulės elektrinę

Tarptautinė investicinė VMG grupė ant korpusinių baldų gamyklos „Klaipėdos mediena“ stogo įrengė 3,23 megavatų (MW) galios saulės elektrinę. Tai – ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Verslas

Optimizmą baldų sektoriuje slopina palūkanos, žaliavos kaina ir specialistų trūkumas

Tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovės „VMG Wood Invest“, kontroliuojančios medienos perdirbimo ir baldų gamybos padalinių veiklą Lietuvoje ir Lenkijoje, vadovė ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This