Neringa kviečia į „Žiobrines“

Regionas

Neringoje šį savaitgalį vyksta „Žiobrinės“.

Pievoje greta Nidos uosto bus kepama ypatingai paruošta, ant karklo vytelių pamauta žuvis. Tradicinei pavasario žvejų šventei Neringos kavinės ir restoranai ruoš žuvies patiekalus, vyks edukaciniai, kūrybiniai užsiėmimai.

Neringos žvejai bei žuvies prekiautojai, kavinės ir restoranai, „Žiobrinėms“ ruošiantys ypatingus žuvies patiekalus, susijungė į gastronominį maršrutą „Ir pakeliausi, ir paragausi…“. Jame – ir šviežios žuvies, Kuršių marių starkio ar ungurio patiekalai, ir įvairios gurmaniškos staigmenos: žuvies straganinos, takai, žuvainiai ar žuvies šonkauliai. Visose Neringos gyvenvietėse bus prekiaujama rūkyta žuvimi. Gastronominis žemėlapis
platinamas turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje, elektroninė versija – svetainėje www.visitneringa.com

Visą šventinį savaitgalį Nidoje bus galima pasidairyti amatų, tautodailės dirbinių ir maisto mugėje. „Žiobrinių“ šventės atidarymas ir tradicinis žiobrių kepimas ant laužo vyks balandžio 30 d., šeštadienį, nuo 12 val. pievoje prie Nidos uosto.

Šeštadienį Nidoje organizuojamos ir įvairios mokomosios, kūrybinės, aktyvaus laisvalaikio veiklos.

Nidos žvejo etnografinėje sodyboje bus galima susipažinti su šio krašto žvejų kasdienybe ir jų pomėgiais. Edukacijoje „Žuvų pinklės“ išgirsti, kokios žuvys įplaukia į žvejų tinklus Kuršių mariose. „Žiobrinių“ šventėje bus galima sužinoti ir apie gintaro gavybos, apdirbimo paslaptis, apsilankyti keramikos dirbtuvėse ar išmėginti karštų akmenų terapiją.

Multimedijos menininkas Augustinas Našlėnas pristatys pažintinį-edukacinį filmą „Baltų pasaulėvaizdžio ženklai“. Šiaurės Amerikos indėnų tradicijas puoselėjantis „Vinetu kaimas“ kvies į „Būgnų ratą“. Vyks šokių mokymai, kovos šaškių, šachmatų, mini golfo bei stalo teniso turnyruose.

Šventės atmosferą kurs liaudiškos muzikos kapela „Joldija“, folkloro ansamblis „Giedružė“. Aktyvaus laisvalaikio mėgėjus Kuršių nerijos nacionalinis parkas kvies į žygį „Parnidžio takais“.

Ukrainiečiams organizuojamas pažintinis žygis Nidoje. Jį rusų kalba ves žurnalistas, kraštotyrininkas Denisas Nikitenka (žygiams būtina išankstinė registracija www.visitneringa.com).

Norintys iš Neringos namo parsivežti įkvėpimo ir originalių žuvies patiekalų receptų, kviečiami užsukti į Neringos savivaldybės V. Miliūno bibliotekoje veikiančią ekspoziciją „Iš receptų knygos“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This