Klaipėda šildymo sezoną baigs iki savaitgalio

Miestas, Svarbu

Šildymo sezonas Klaipėdos mieste oficialiai bus baigtas gegužės 5 d. Tai numatysiantis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo projektas jau yra parengtas. Paskutinį kartą šiame amžiuje gegužės 5-ąją šildymo sezonas uostamiestyje buvo baigtas tik 2017-aisiais.

„Dalis klaipėdiečių jau anksčiau ragino nutraukti šildymą mieste, tačiau, įvertinę permainingus orus, šildymo nutraukti neskubėjome ir nuolat stebėjome meteorologų prognozes. Dar šįryt vairuotojams teko gremžti ledą nuo užšalusių automobilių stiklų, tačiau žadama, jog nuo antros šios savaitės pusės Klaipėdoje nusistovės šiltesni orai, todėl nuspręsta ketvirtadienį baigti šildymo sezoną“, – Savivaldybės administracijos pranešime cituojama Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Šildymo sezono pabaigą, atsižvelgdama į faktinę lauko oro temperatūrą, nustato savivaldybės institucija, savo pavaldume esančioms įstaigoms. Kiti šilumos vartotojai, tarp jų – ir gyventojai, šildymo sezoną gali baigti ir kitu laiku, nepažeidžiant higienos normų reikalavimų. Svarbi sąlyga – pasiūlymui anksčiau nutraukti (ar pratęsti) šildymą turi pritarti patalpų savininkų dauguma.

„Klaipėdos energijos” pateikiamais duomenimis, penktadienį vidutinė paros temperatūra uostamiestyje siekė 8,6, šeštadienį – 9,3, sekmadienį – 8,4 laipsnio šilumos.

Paprastai šildymo sezonas Klaipėdoje baigiamas antroje balandžio pusėje. Pernai dėl nepalankių orų šildymas uostamiestyje buvo baigtas gegužės 3 d.

Šildymo sezono pabaiga Klaipėdoje

2001 m. – balandžio 24 d.

2002 m. – balandžio 12 d.

2003 m. – balandžio 18 d.

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d. 

5 Comments

  1. Talk

    Mūsų namas šildymą atjungė sekmadienį. Karšta.

    Reply
  2. atšilimas

    tai kur tas klimato atšilimas, jei kasmet vis ilgiau šildo? 🙂

    Reply
  3. Turėtų būti pastovi data,

    kada įjungiama, kada išjungiama, pvz., nuo spalio 15 iki bal. 15 = pusė metų. O jei kelias dienas vėsiau, tai šilčiau apsirengti tereikia.

    Reply
    • Gal būt

      tačiau mokestis už šildymą turėtų būti apskaičiuotas ir išdėstytas per visus metus, įskaitant ir vasaros mėnesius. Išeitų pastovi, perpus mažesnė pastovi suma, kurią visiems būtų nesunku „pakelti”. Pažiūrėjus plačiau, toks modelis nebekeltų ir nuolatinio stenėjimo dėl įjunginėjimo-išjunginėjimo datų.

    • Anonimas

      Galvą pasikasyk, protingesnės mintys ateis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėda tęs šildymo sezoną

Vilniui paskelbus apie šildymo sezono pabaigą, Klaipėda šią savaitę dar planuoja šildyti gyventojų namus ir valstybines įstaigas. Kaip Eltą informavo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Verslas

Gruodžio sąskaitos už šildymą - apie 30 proc. mažesnės nei pernai

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad už gruodžio centralizuoto šildymo paslaugas klaipėdiečiai ir Gargždų gyventojai iš jos gaus ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėda pradeda šildymo sezoną

Nuo trečiadienio Klaipėdoje pradedami šildyti ir daugiabučiai – spalio 18-ąją visame mieste prasideda oficialus šildymo sezonas. Planuojama, kad šių metų ...
2023-10-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This