„Lavango Engineering“ pernai augo 124 proc.

Verslas

Klaipėdoje įsikūrusi maisto pramonės įrenginių gamybą užsiimanti Lietuvos kapitalo bendrovė „Lavango Engineering“ skelbia, jog pernai padidino pajamas 124 proc. (iki 8,3 mln. eurų). Pasak bendrovės vadovo Jevgenij Sakovskij, tokį augimą pavyko pasiekti iš esmės peržiūrint ir susistyguojant savo vidinius vadybos ir gamybos procesus.

Daugiausia pokyčių buvo padaryta klientų aptarnavimo ir pardavimų srityje taip pat efektyvinant gamybos procesus. Čia buvo adaptuotas ISO 9000 kokybės valdymo standartas. Tai leido 30 proc. padidinti sandorių skaičių ir 71 proc. išauginti vidutinę projekto vertę darbuotojų skaičiui augant vos ketvirtadaliu.

Pasak Jevgenij Sakovskij, dabartinė struktūra ir veiklos modelis leidžia didinti veiklos dar bent dvigubai.

„Gamybos apimtis būtų galima didinti ir dėl 2 tūkst. kv.m. padidinto gamybos ploto – gegužę planuojama pradėti naujame bendrovės gamybos ceche. Deja, trikdžiai, kuruos matome šiuo metu – yra globalūs. Mūsų visa kuriama įranga yra automatizuota, todėl puslaidininkių deficitas pasaulyje, taip pat metalo žaliavos tiekimas yra tie veiksniai, dėl kurių kol kas negalime jungti aukščiausios pavaros. Eilę metų mūsų eksportas ženkliai viršijo pajamas iš vidaus rinkos, tačiau pandemija, nepaisant spartaus mūsų augimo, šias svarstykles ir vėl persvėrė. 2021 m. daugiau nei pusę užsakymų sulaukėme iš Lietuvos“ – pranešime cituojamas J. Sakovskij.

Vieni didesnių „Lavango Engineering“ projektų Lietuvoje pernai buvo „Mars Lietuva“ skirta konvejerių sistema, „Hes-Pro Vilnius“ majonezo gamyklos įrengimas, „Žemaitijos pienas“ bei „Vici“ įmonių grupė, kuriems sukurti produkcijos vėsinimo ir šaldymo įrenginiai.

„Dauguma atveju šioms bendrovėms darėme ne pirmą projektą, o mūsų komandos pasirinkimą lėmė jei ne gera ankstesnė patirtis, tai rinkos atsiliepimai apie mūsų darbus. Tačiau negalime atmesti ir to fakto, kad šalia esančio tiekėjo pasirinkimas buvo ir sąmoningas maisto pramonės įmonių sprendimas mažinti planinio gamybos įrenginių atnaujinimo ar plėtros darbų rizikas. T.y. užsitikrinti, kad viskas vyks numatytais terminais, taip pat bus išvengtą nesklandumų, kuomet įrangos montuotojai susiduria su apribojimais atvykti į objekto vietą – tą patyrė dauguma maisto pramonės įmonių pandemijos pradžioje“ – sako J. Sakovskij.

Pagrindinės „Lavango Engineering“ eksporto rinkos 2021 m. išliko Skandinavija – ten įmonės specialistai pernai sumontavo apie 20 proc. visų savo sukurtų įrenginių. Bendrovės atstovai teigia, kad pernai taip pat buvo padėti pamatai ir Prancūzijos bei Vokietijos eksporto rinkose.

„To rezultatus matome jau  šiandien. Šiemet užbaigsime ne vieną užsakymą skirtą šiose šalyse veikiančioms pramonės įmonėms“, –teigia bendrovės vadovas.

Per ši laikotarpį įmonė padarė proveržį ne tik geografinėje plėtroje, bet ir inžinerinių inovacijų srityje sukūrusi pilnai automatizuotą krabų apdirbimo liniją, kuri apima krabo virimo, atvėsinimo bei šaldymo procesų valdymą be žmogaus įsikišimo.

„Tai reikšminga inovacija – neteko girdėti, jog kažkur veiktų toks pažangus analogas. Na, o mūsų įranga – jau sumontuota laive ir apdoroja Šiaurės jūroje gaudomus krabus“ – sako įmonės direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Lavango Engineering“ didina apsukas

Klaipėdoje veikianti maisto pramonės įrenginių projektavimu ir gamyba užsiimanti Lietuvos kapitalo įmonė „Lavango Engineering“ praėjusiais metais padidino pajamas daugiau nei ...
2023-05-11
Skaityti daugiau

Verslas

„Lavango Engineering LT“ pradėjo veikti naujas gamybos cechas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusioje „Lavango Engineering LT“  maisto pramonės įrenginių gamykloje pradėjo veikti antras naujos statybos gamybos cechas. Jis ...
2022-05-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Lavango Engineering LT“ toliau rems „Neptūną“

Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ rėmėjų gretose pasilieka įmonių grupė „Lavango Engineering LT“. „Kadangi „Lavango“ įsikūrusi Klaipėdoje, o mūsų darbuotojai yra ...
2022-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This