Naujojoje Klaipėdos galerijoje – „Paslapties nuojautos“.

Kultūra

Vilius Ksaveras Slavinskas Naujojoje Klaipėdos galerijoje nuo gegužės 6 d. pristatys savo kūrybos parodą „Paslapties nuojautos“.

„Atlikimo maniera V. K. Slavinsko kūriniuose neįtikėtinai darniai persipina su kūrybine laisve ir drąsa eksperimentuoti, ieškoti netikėtų savitų sprendimų, veržtis iš įprastų kompozicinių  rėmų ir kartu išlaikyti aukštą meistriškumo lygį. Kūriniuose vyrauja portretinės ir figūrinės transformacijos, ženklų ir simbolių kalba liudijančios šiuolaikinio pasaulio, santykių prieštaras ir priešpriešas”, – rašoma galerijos pranešime.

„Eksponuojamose kompozicijose autorius keičia savo nuolatinių tapybos personažų (paukščių, žuvų, žmonių, etc.) būvius ir formas, tarsi tikėdamasis modifikuotoje formoje atsirasiant ir naują esmę, atsakymą į klausimus, lydinčius V. K. Slavinską visą jo kūrybinį kelią nuo pat XX a. 8-ojo dešimtmečio. Klausimus apie save pasaulyje ir pasaulius savyje. Siurrealioje erdvėje susipinantys tikrovės ir sapno vaizdiniai dvelkia skaidriu liūdesiu ir kartais kiek nerimastinga viltimi, o kartais – tiesiog didinga rimtimi. Autorius, kaip visada, gyvai jaučia spalvą, ieško laisvų kompozicinių sprendimų, pasižymi spalvine ir jausmine ekspresija“, – dailininko parodą apibūdina menotyrininkė Vilma Kilinskienė.

„Atmesdamas dirbtinę kūrybos pozą, stengiausi būti nuoširdus savo minčių vingiams. Tapyba tapo panaši į džiazavimą, kurio nuolatinė potėpių ir spalvų kaita naudojama įvairiems jausmams atskleisti. Ekspresyvus kelias į abstrakciją yra labai viliojantis, bet mintys neleidžia nutolti nuo aplinkos, veidų improvizacijų, paukščių, žuvų persipynimo su potėpių ir spalvų žaismu. Savo ieškojimuose bandau suvokti supančio pasaulio paslaptį, sukurti asmeninės patirties asociacijų viziją. Pasitikiu žiūrovų asmeninėmis kūrinio suvokimo variacijomis, kurios kiekvienam gali keistis priklausomai nuo nuotaikos. Jei kūrinio paslapties nuojauta išlieka, vadinasi, galima vėl įsitraukti į jos paieškas, teikiančias įvairius asmeninius kūrybinius pojūčius. Taip bandau pasidalyti kūrybos džiaugsmu, savotišku katarsiu su žiūrovu, norinčiu pajusti kūrybines improvizacijas“, – apie savo kūrybą pasakoja menininkas.

Vilius Ksaveras Slavinskas gimė 1943 m. Kaune, mokėsi Kauno dailės mokykloje, 1978 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą. Lietuvos dailininkų sąjungos, dailininkų klubo „Meno sparnai“, akvarelininkų klubo „Aqua -12“ narys,  ilgametis dailininkų klubo „Sfinksas“ pirmininkas. Yra surengęs per šimtą personalinių kūrybos parodų, dalyvavo daugelyje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje: Švedijoje, Kanadoje, Norvegijoje, JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitur.

Paroda bus eksponuojama iki birželio 2 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This