Savivaldybė neranda rangovo aplinkos monitoringui

Aplinkosauga

Tikėdamasi išsiaiškinti, kodėl niekas nesusidomėjo ir nepateikė pasiūlymų dėl paskelbto Klaipėdos miesto 2022 – 2026 m. aplinkos monitoringo paslaugos – savivaldybė nusprendė viešai konsultuotis su rinkos dalyviais.

Savivaldybė yra pasirengusi tobulinti pirkimo sąlygas pagal gautas pastabas, pasiūlymus ir rekomendacijas. Rinkos dalyvių klausiama, ar nurodyti tiekėjų kvalifikacijos reikalavimai yra aiškūs ir suprantami, ar esama rekomendacijų dėl paskelbtos techninės specifikacijos.

Be kita ko, klausiama ir, ar monitoringo programoje ir techninėje specifikacijoje nereikėtų atskirai išskirti nuolatinių aplinkos oro stebėjimų.  Pirkimo objektas yra suskaidytas į tris dalis. 

Pirmoji dalis – aplinkos oro monitoringo paslaugos. Programoje numatyta įvertinti aplinkos oro užterštumo lygį ir pokyčių priežastis.

Antroji dalis –  dirvožemio monitoringas. Programoje numatyta įvertinti Klaipėdos miesto dirvožemio užterštumą  sunkiaisiais metalais ir naftos produktais skirtingos paskirties teritorijose.

Trečioji dalis –  paviršinio vandens monitoringas. Programoje numatyta įvertinti Klaipėdos miesto paviršinių vandens telkinių ekologinę būklę/ekologinį potencialą.

Visais atvejai numatoma teikti visuomenei informaciją.

1 Comment

  1. Aha

    Klaipėda ir taip visos šalies aplinkos savartynas. Visi supranta, kam bedaryti monitoringą…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prioritetas - ne kapitaliniam gatvių remontui, o paprastam taisymui

Klaipėdos meras siūlo perpus mažinti investicijas į gatvių tiesimą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą. Tačiau daugiau lėšų būtų skirta paprastajam vietinės ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This