Projektuos Danės ir Artojo gatvės jungtį

Transportas

Jau bene prieš dešimtį metų pradėta kalbėti apie galimą Danės gatvės pratęsimą iki Artojo gatvės, kad taip būtų sumažintas transporto eismo intensyvumas Liepų gatvėje. Savivaldybė pagaliau pradėjo ieškoti rangovų projektavimo darbams atlikti.

Tiekėjų pasiūlymų kainos šiam pirkimui negali viršyti 78 000 Eur su PVM. Perkamos paslaugos apima geodezinius ir geologinius tyrinėjimus, techninio projekto parengimą ir projekto vykdymo priežiūrą per visą statybos laikotarpį. Šių darbų trukmė – 31 mėnuo.

Projektinių sprendinių ribos turės apimti apie 910 m ilgio gatvės ruožą tarp Laivų skersgatvio ir Artojo g. sankryžos. Šiuo metu nuo prekybos centro „Gulbė“ iki Artojo gatvės sankryžos nėra jokios gatvės, tik nebenaudojamas geležinkelis.

Planuojama C kategorijos gatvė, šalia jos – dviračių takas, o taip pat ir jų jungtys su Liepų gatve bei Skulptūrų parko dviračių takais.

Praėjusią savaitę po pasitarimo dėl „Klaipėdos energijos“ teritorijos konversijos Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir jo pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, kad kliūčių Dangės gatvei sujungti su Artojo gatve nebėra – tam reikalingi sklypai jau atskirti nuo AB „Klaipėdos energija“ teritorijos.

5 Comments

  1. Oho

    Na ir tempai, lėčiau už vėžlį !
    Kas čia taip suinteresuotas tokiais tempais, savivaldybė ?

    Reply
  2. Edmundas

    Po beveik dvidešimt metų taupymo si, pagaliau pradėtas darbas, kuris 2003 m transporto studijoje buvo numatytas kaip prioritetas nr. 1. Su kuo ir sveikinu…

    Reply
    • Anonimas

      Na taip, miesto transporto prioritetui Nr.1 tik – 20 metų! Smagiau nagrinėti tramvajų ir BTR galimybes. Bet gal dar ankstyvi sveikinimai :). Čia tik ketinimai pirkti projektavimo paslaugą. Pusė Danės gatvės jau senai suprojektuota, logiška būtų manyti, kad statys gal visą. Bet čia, šalia skvero, auga medžiai kuriuos teks šalinti. Va tada ir prasidės…

    • sam i no(!)nA...

      „…sėd i sarp ri ada taV „:(iai ždeM)

    • (!) "nu, tu, žalias, duodi"

      Tas sumanymas gal gi visai neblogas, tik tempai labai jau tarybinius laikus ir jų papročius menantys. Nieko nepadarysi, tradicijos būna gyvos per amžius.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdos šaligatviams tvarkyti šiemet skirs milijoną eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad artimiausiu metu bus pradėti šaligatvių tvarkymo darbai Danės gatvėje, kitapusnetrukus po rekonstrukcijos atsidarysiančio Klaipėdos valstybinio muzikinio ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This