Tuščius savivaldybės butus sutvarkytų patys ukrainiečiai, padėtų ir verslas, ir geri žmonės

Mums rašo

Tomis Paulauskas
2022-05-03

Komentarų: 2

Lietuviai, kaip ir kitos ES šalys stengiasi padėti ukrainiečiams bėgantiems nuo karo baisumų. Klaipėdietis verslininkas Artur Truš priėmė ir padėjo apgyvendinti devynias ukrainiečių šeimas. Artūro vadovaujamoje įmonėje „OJ crew” darbuojasi ne vienas ukrainietis, tad teko pasirūpinti jų šeimomis, giminaičiais, vaikais bei seneliais.

Vienas iš socialinių būstų, kurį ukrainiečiai sutvarkė su Artur Truš pagalba.

Artur Truš teigia, kad lietuviai labai nenoriai nuomoja butus šeimoms su vaikais, kadangi bijo, jog negalės nepilnamečių iškraustyti iš patalpų ir pateks į didelę bėdą: nei išnuomosi kitiems nei paliksi esamus, galimai nemokius nuomininkus. Nors įmonėje dirba gerai apmokami specialistai ir galėtų apmokėti nuomą Klaipėdoje, visgi klaipėdiečiai su nepasitikėjimu žiūri į esamą situaciją. O valstybė nesuteikia lankstumo ir pagalbos nuomos sistemai Lietuvoje, nors laikinai, kol baigsis karas.

Laikino sprendimo, kol viskas išsispręs, laukiama ir iš Savivaldybės administracijos. Šiuo metu Klaipėdos būsto nuomos rinkoje beveik nebėra ką išsinuomoti, o savivaldybė laiko socialinius būstus, kurie vietos gyventojams netinka dėl per prastų sąlygų. Jie tiesiog stovi tušti. Ukrainiečiai patys sutinka juos sutvarkyti, padėtų ir verslas, ir geri žmonės. Tačiau šie butai, kurių, mano duomenimis, yra per 80, tiesiog kažko laukia. Jie yra neremontuojami, jie tušti, mes visi už juos mokame komunalinius mokesčius.

Verslininko teigimu ukrainiečiai ne tik mokėtų komunalinius mokesčius už būstą, bet ir sutvarkytų juos bei suremontuotų. Karo įkarščiui atslūgus ir ukrainiečiams grįžtant atgal į tėvynę, tie būstai, jau geresnės būklės, vėl galėtų būti naudojamo socialinėms reikmėms.

„Prasideda vasaros sezonas. Ir šeimos apsistojusios Šventojoje, Palangoje, Nidoje, daugeliu atvejų ir Klaipėdoje, yra informuotos, kad galimybė gyventi suteikta iki birželio pirmosios”, – sako Tomas Sipavičius, kitas aktyvus verslininkas, su bendraminčiais suradęs ir padėjęs įsikurti ukrainiečių šeimoms Palangoje, Šventojoje ir Klaipėdoje.

Jis sutinka, kad pajūrio savivaldybės neturėtų laikyti tuščius būstus, kurių net klaipėdiečiai nenori nuomotis, tad sako laukiantis  savivaldybių pagalbos ir empatijos šiuo klausimu.

2 Comments

  1. kaip

    Bet čia labai rimta žinia, kalbama, kad kurortininkai varo jau iš savo patalpų ukrainiečius, nes ateina sezonas. O čia šitiek galima apgyvendinti ir sutvarkyti.

    Reply
  2. T

    Užtat bokštas bus,ko stengtis dėl miestiečių! Apgailėtina!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Neringos meras prašo šalies vadovų užtarimo

Neringos meras Darius Jasaitis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerę Ingridą Šimonytę dėl to, kad šiame kurorte gyvenantiems ukrainiečiams ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This