„Klaipėda ID“ vėl liks be vadovo

Svarbu, Veidai

Nuo 2021-ųjų sausio uostamiesčio savivaldybės valdomai VšĮ „Klaipėda ID“, vadinamai daugiafunkciu paslaugų centru verslui, investuotojams ir talentams, vadovavusi Eglė Songailienė nusprendė pasitraukti iš šių pareigų – prieš prasidedant vasarai ji pradės darbuotis LCC tarptautinio universiteto rektorės komandoje, kur rūpinsis rinkodara.

Šis direktorės sprendimas buvo netikėtas ir įstaigos valdybai, kuri moters darbą vertino labai gerai ir jau buvo pradėti rengti dokumentai dėl algos didinimo. Valdybos pirmininkas, Klaipėdos mero patarėjas Andrius Daujotas viliasi, kad Savivaldybės administracija naujo įstaigos vadovo paieškos konkursą paskelbs kuo greičiau.

Eglė Songailienė. „Facebook’ nuotr.

E. Songailienė prieš tapdama įstaigos direktore jai laikinai vadovavo beveik metus –  tokia misija jai buvo pavesta po to, kai 2020-ųjų vasarį, savo noru iš pareigų pasitraukė pustrečių metų įstaigai vadovavęs Simas Simanauskas. 2020-ųjų lapkritį vykusiame konkurse E. Songailienė įveikė penkis konkurentus.

Nuo 2019-ųjų rinkodaros projektų vadovė įstaigoje pradėjusi dirbti E. Songailienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad paskutinė jos darbo diena bus gegužės 20-oji. Tokį terminą ji pasirinko, nes dar nori pristatyti visuomenei naująjį Klaipėdos miesto vizualinį identitetą (pristatymas numatytas gegužės 10-ąją).

„Mane itin domino miesto rinkodaros projektai. Kaip rinkodaros profesionalė itin norėjau išspręsti šią opią miesto problemą. Buvo nelengva, bet jau pristatysime pirmo didelio ir svarbaus žingsnio rezultatą – miesto vizualinį identitetą. Tad sau asmeniškai išsikeltą tikslą įgyvendinau. Taip pat buvau išsikėlusi sau labai aiškų tikslą suformuoti stiprią ir profesionalią komandą, kuri veiktų nepaisant kurio nors vieno žmogaus pasitraukimo. Galiu didžiuotis, kad tokią komandą sukurti pavyko. Komanda vieninga, itin stipri ir nusiteikusi toliau tęsti darbus. Komandos profesionalumą ir susitelkimą byloja ir puikūs 2021 metų veiklos rezultatai, kurie viršijo lūkesčius. Taigi, šį sau išsikeltą tikslą taip pat įgyvendinau”, – sakė pašnekovė.

Ji patikino, kad apsisprendimą keisti darbo vietą tikrai nelėmė kokios nors povandeninės srovės.

„Aišku, aš tikriausiai kaip ir dažnas vadovas norėjau didesnių ir žmogiškųjų, ir finansinių resursų. Tačiau su valdyba, manau, kad dirbome sėkmingai. Ji mano kaip vadovės darbą 2021 metais įvertino labai gerai bei pateikė pasiūlymą dėl darbo užmokesčio padidinimo, tam buvo pritaręs ir meras”, – sakė direktorė.

Pasak jos, pasirinkimą eiti į darbo pokalbį LCC nulėmė tai, kad ji į „Klaipėda ID” buvo atėjusi po 11 metų darbo aukštojo mokslo srityje.

„Dirbdama čia tik dar kartą įsitikinau, kokią svarbią rolę miesto ekonominei plėtrai, investuotojų pritraukimui ir jų augimui mieste turi infrastruktūra ir švietimo sistema. Todėl priėmiau sprendimą prisijungti prie LCC tarptautinio universiteto komandos rinkodaros vadovo pozicijoje. Matau, kad šioje pozicijoje galiu būti naudinga miestui ir visam regionui. Tai viena įdomesnių rinkodaros pozicijų, apimančių tarptautines rinkas ir skirtingus segmentus: potencialius studentus, absolventus, donorus, verslo atstovus daugiau nei penkiasdešimtyje pasaulio šalių”, – sakė E. Songailienė, tikinusi, kad ir dirbdama LCC sieks prisidėti prie miesto vystymosi tikslų.

„Klaipėda ID” valdybos pirmininkas, Klaipėdos mero patarėjas Andrius Daujotas patikino, kad toks E. Songailienės sprendimas buvo netikėtas.

„Tačiau juk ir būna tik du keliai – arba žmogus pats nusprendžia išeiti, arba yra pats paprašomas išeiti. Eglės veiklą valdyba vertino labai gerai. Jai iš tiesų buvo nuspręsta padidinti atlyginimą, skirti priedą. Atitinkami dokumentai jau vaikščiojo. Tokius sprendimus tikriausiai nulemia ne tik finansinis aspektas. Galbūt norėjosi šiek tiek mažiau įtampos”, – svarstė A. Daujotas.

Pasak jo, naujo vadovo konkursą skelbs įstaigos savininkas – Klaipėdos savivaldybė. Pašnekovas tikėjosi, kad tai bus padaryta kuo greičiau.

Dėl laikinojo vadovo, anot A. Daujoto, dar nėra apsispręsta. Vieną kandidatūrą esą pasiūlė ir pati E. Songailienė.

12 Comments

  1. Vizija

    Tai gi savvaldybė ruošiasi sujungti tris savo panašias įmones ir nebereiks dviejų direktorių, viena jau pati suprato, kad būsimame darinyje ji savęs nemato, tai ir pasitraukė, liko dar dvi direktorės, kurios dabar nervai neišlaikys ?

    Reply
  2. plius minus

    Graži Eglės nuotrauka. Protingas veidas, bet matosi čia ne DIREKTORĖJE YRA PROBLEMA, o pačios savivaldybės įsteigtos įmonės MISIJOJE ir jos veiklos atitikimui šios dienos įstatymines nuostatas. Verslo pritraukimu visų pirma turi rūpintis politikai ir jų sprendimai, o ne imitacijos pasisakymuose tarybos posėdžiuose . KUR JIE ?
    O dabar , VERSLAS susigundo miesto SIEKIAIS PRIEITI PRIE VANDENS ir politikų pažadais labai, labai padėti , nuperka Laivitę , dabar „Memelio miestą ” ir kur ta politinė ir reali miesto pagalba…?
    Taip kad gražiai ir labai fotogeniškai Eglei palinkėkime Sėkmės .

    Reply
  3. Petriukas

    ID Darbo rezultatas- dar vienas „vizualinis miesto identitetas” .Kiek jų buvo ir kiek dar jų bus tų vizualinių/virtualių už miesto ne už virtualius pinigus…

    Reply
  4. Anonimas

    Baisiai jau daug savigyros…Pjaras dar nėra organizacijos rezultatai, o įtampa yra visų vadovų kasdienybė. Tai kokia pridėtinė vertė miestui sukurta taip ir nesupratau.

    Reply
    • KU

      Niekas iš šalies kaip ir nepagyrė…Apskritai – neaišku kas čia per įstaiga ir kokia iš jos nauda?

  5. Anonimas

    Jeigu vadovai keičiasi kaip pirštinės, tuomet yra problemos savivaldybės „povandeninėse srovėse”. Direktorės darbo užmokestis +- 1927.53 Eur į rankas ( bruto 3186 Eur). Atlyginimas tikrai neprastas tokiai kontorėlei, juolab kad buvo žadama dar didinti. Dėl papildomų 100-200 Eur, t.y. 5-10 proc. paprastai darbas nekeičiamas.

    Reply
  6. Matyt

    Pavargo tikriausiai, per sunku moteriai buvo. Ta proga reiktų visą tą kontorą panaikint, nes naudos mažai, o sąnaudos didelės.

    Reply
    • JD

      Ar bent žinot kuo ta “kontora” užsiima? Jų darbo sritis labai svarbi ir šita komanda tikrai dirba labai gerai. Gaila, kad Eglė palieka šias pareigas. Ir pasidomėkit prieš rašydamas belenką kiek naudingo ši įstaiga padarė dėl investicijų Klaipėdoje pritraukimo.

    • Tik nereikia

      Ir ką jau padarė? Konkrečiai ką atvedė į Klaipėdą? Su tokiu biudžetu ir reikalavimai turi būti tokie pat. O ne turint žmobes etatuisr samdyti dar paslaugas iš šono. Reklama Facebooke už nemažus pinigus- dar ne darbas, o jo imitacija.

    • Labai geri

      Tikiu, kad pačiai sau komandai atrodo, kad dirba „labaigerai”. O aš kaip miestietis klausiu – kokią pridėtinę vertę iki šiol sukūrė ši kontora man kaip mokesčių mokėtojui?

  7. Panašaus likimo.

    Labai gaila, didelis praradimas miestui. Oficialiai, aišku, kad nepasakysi, kodėl. Bet juk faktas, jei lemiamu argumentu įvardinamas naudingumas miestui, Klaipėda ID jo sukuria daugiau nei LCC. Tad lieka kaltint tas stiprias povandenines sroves. Gaila, kad daug jaunų profesionalų matydami, kokiais blėniais užsiima miesto politikos vilkai, nusprendžia pasitraukt iš viešos tarnybos.

    Reply
  8. Sekmingas

    Ir gerai .Jaute ,kad nebepadirbs….vien įtampoje nebūsi sekmingas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

LCC - lygos finale

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į MLKL finalą. Viliaus Stanišausko auklėtinės išvykoje trečiadienio vakarą rezultatu 71:64 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This