Klaipėda su erkėmis nekovos

Miestas, Svarbu

Uostamiesčiui vis dar neskubant atsisakyti šildymo, trečiadienį vykusiame savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje aptarta, kaip miesto tarnybos yra pasiruošusios sutikti vasarą.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Laikinai miesto Tvarkymo skyriaus vedėjos pareigas einančiai Ingai Kubilienei išsamiai aptarus visus būtinus darbus* (skverų, parkų šienavimą, gatvių valymą, jų laistymą, apželdinimą ir kt.), domėtasi, ar savivaldybė nėra numačiusi kovos su pavasarį itin suaktyvėjusiomis erkėmis.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus bei Ekstremalių situacijų komisijos pirmininko Gintaro Neniškio, tokios priemonės savivaldybės administracija netaiko.

„Tai pakankamai nauja priemonė, kurią taikė keletas Lietuvos kurortų. Ar ji efektyvi, kol kas sudėtinga pasakyti. Jeigu rezultatus duos, tai mes irgi apie tą dalyką galvosim”, – sakė G. Neniškis.

Tuo metu išklausius miškininkų atstovo Sigito Kupšio pranešimo, kuriame jis pasidžiaugė, jog kol kas didelių miškų šiukšlinimo atvejų „su lovomis ar sofomis” nepastebėta, uostamiesčio vicemeras Arūnas Barbšys pasigedo tvarkos Girulių miške, Melnragėje bei šalia pėsčiųjų takų, kur neva yra neišvežtų šakų, vėjovartų.

„Mes visko išvalyti ir neturime teisės pagal teisės aktų reikalavimus. Miške turėtų likti ne mažiau kaip 5 kubai negyvos medienos dėl bioįvairovės. Antra, šiuo laikotarpiu mes galime šalinti tik pavojingus medžius arba šviežiai kenkėjų užpultus medžius”, – paaiškino miškininkas, pridūręs, jog kitas, pavojaus nekeliančias vėjovartas galima šalinti tik nuo rugpjūčio 1-os dienos.

Kartu patyręs miškininkas atkreipė vicemero dėmesį, jog miško parkas skiriasi nuo parko.

„O miške turi būti visko. Visuomenę prie šito irgi reiktų pratinti lygiai taip pat, kaip ir pratinti, kad atėjęs į mišką, ką atsinešei, tą ir išsinešk”, – beišsivystančią diskusiją baigė S. Kupšys.

Savo ruožtu G. Neniškis pageidavo, kad apie miškininkų planinius sausuolių šalinimo darbus miesto administracija būtų informuota iš anksto, nes esą aktyvūs klaipėdiečiai neretai ima skųstis, jog miškas kertamas be leidimų ir pan.

INFORMACIJA

*Pagrindinės miesto gatvės vakuuminėmis mašinomis valomos kartą per savaitę, šalutinės – kartą per mėnesį. Šaligatviai nuo balandžio per mėnesį mechanizuotai šluojami 3-4 kartus pagal grafiką, plius jie dar valomi ir rankiniu būdu, jei reikia – nuriebinami. Medžiai ir krūmai genimi pagal poreikį, bet nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. šių darbų atlikti negalima dėl paukščių perėjimo ir medžių vegetacijos.

Miestų žalieji plotai pradedami šienauti nuo gegužės mėn., pagal svarbą skverai, parkai, šunų vedžiojimo aikštelės ir kitos vietos turi būti nušienautos per 1-2 savaites. Nuo gegužės 1-os dienos pradėjo veikti miesto fontanai, netrukus žadama įjungti išmanųjį šviečiantį fontaną Dangės skvere. Fontanai, esantys Karlskronos ir Pempininkų aikštėse, šiuo metu dėl gedimų dar remontuojami.

Duobės pagal gyventojų skundus šalinamos per 2-3 dienas. Mieste nustatyti 45 nelegalūs sąvartynai, kurie jau pradėti tvarkyti. Miestas prižiūri ir tvarko 76 biotualetus, 2 automatinius ir po vieną stacionarų bei konteinerinį tualetą. Renginių metu dar pastatomi ir papildomi biotualetai.

2 Comments

  1. piktas dėl erkių

    kodėl kiti miestai kovoja, o Klaipėda ne ? Kodėl valdžiai nerūpi gyventojų (ir svečių) sveikata ? Pagal statistiką užsikrėtimų skaičimi jau pirmaujame EU ir ne tik. Kodėl tyli turizmo sektorius ?

    Reply
  2. Di

    Savo bute kovo 5 atjungėm šildymą.Ką jūs šildot? Orą?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This