Plėsis Klaipėdos „Akropolis”

Svarbu, Verslas

UAB „Taikos turtas” užsakymu parengti projektiniai pasiūlymai, kuriuose numatoma Klaipėdos „Akropolio“ plėtra palei Kauno gatvę.

UAB „2L Architects“ vizualizacija

UAB „2L Architects“ parengtuose dokumentuos rašoma, kad projektuojamas 3527,84 m² ploto pastatas, kuriame bus „prekybos plotas, techninės, buitinės ir administracinės patalpos vienam nuomininkui, turinčiam atskirą koncepciją”.

Projektuojamame vieno aukšto, daugiau kaip 10 m aukščio pastate numatomas vienas pagrindinis įėjimas iš lauko nuo Kauno gatvės pusės. Prekių padavimo rampa numatoma nuo apvažiavimo aplink pastatą pusės.

„Naujai statomo pastato fasado kompozicija paremta greta esančio prekybos centro koncepcija ir kompozicija, vizualiai suskaidant pastatą ir sukuriant naują akcentinį tūrį, išsikišantį iš bendros fasado linijos bei pabrėžiant jo dominavimą stiklo vitrinų pagalba. Skaidraus stiklo vitrinos numatomos ties įėjimais ir pastato kampe orientuotame į Kauno g. ir Taikos pr. sankryžos pusę. Pastato sienos projektuojamos iš daugiasluoksnių panelių, fasadams numatoma rūdinto plieno plokštės ir lamelės, esamos stoginės fasado cinkuotos skardos tinklelis keičiamas į rūdinto plieno lamelės”, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Naujos statybos vieta

Detalesnę informaciją apie suplanuotą plėtrą „Akropolio” atstovai žadėjo pateikti trečiadienio vakarui suplanuotame pranešime spaudai, tačiau vienintelė konkreti jame esanti informacija – apie papildomas automobilių stovėjimo vietas.

„Naujajame pastate įsikurs naujos parduotuvės, leisiančios išplėsti šiuo metu lankytojams siūlomų prekių ir paslaugų pasiūlą. Kartu su naujojo pastato statyba numatoma plėsti ir automobilių parkavimo aikštelę – šalia „Akropolio“ suplanuotos 243 naujos vietos automobiliams. Pasibaigus projekto viešinimo procedūrai, visuomenei bus pristatyta tikslesnė planuojamų statybų pradžios data ir terminai. Investicijos naujo pastato statyboms kol kas neskelbiamos”, – rašoma pranešime.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymai galima iki gegužės 19 d. Taikos pr. 61, Klaipėdoje, darbo dienomis 8-17 val., iš anksto susitarus tel. 8 606 97187, arba internetinėje svetainėje https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus galima teikti iki gegužės 19 d. raštu adresu UAB „2L Architektai”, M. K. Čiurlionio g. 70-12, LT-03100 Vilnius, el. p. maksimas@2Larchitektai.lt

Viešas susirinkimas vyks gegužės 19 d., 17 val. nuotoliniu būdu

3 Comments

  1. Klaipēdietē

    Iš dalies galbūt teisingai rašot šitie dideli prekybos centrai ne visus pirkējius galimai traukia .O kad senamiestis merdēja ,tai tiesa yra tokiu tuščiu patalpu ,kad miesto valdžia ir kas rūpinasi miesto įvaizdžiu turi kažkaip ,gerai pasukti smegenis ,atgaivinti senamiesti ,kad vēl būtu judējimas jame ,o būdu ir įdējiu gali atrasti ,tik noro reikia truputi daugiau.Kad miestas vēl taptu gyvas ,o ne mires ,pastatus kai kuriuos aptvarkyti ,negriauti ,tai miesto architektūra ir įkurti tam tikras veiklas,kad būtu patrauklu miestiečiams ir svečiams ,vēl taptu gyvas senamiestis ir nebeliktu lenteliu su užrašu ,nuomojama,o būtu tuose vietose tam tikra veikla ,kuri neštu pelna miestui.Ne visi mēgsta akropolio didelius ,šaltus,stiklinius mūrus,dauguma žmoniu galbūt jaučia prielankuma ,jaukesnēm,mažesnēm erdvēm.Semkitēs įdējiu,gaivinkīte miesto senamiesti,merdējančīas ,tuščīas erdves ,o būdu ir įdējiu tam daug yra,tik noro reikia ,atkurkite gyvasti miesto tuščiose vietose.

    Reply
  2. Anonimas

    Jeigu tos populiariausios „Akropolio” parduotuvės ir paslaugos būtų perkeltos į Senamiesčio ir Naujamiesčio mikrorajonų centrinių gatvių pastatus, miesto centras kaip reikiant atsigautų. Na o gerų kavinių bei restoranų miesto centre netrūksta.

    Reply
  3. Nebėr kantrybės

    Akropolis numarino Senamiestį, šis prielipas jį galutinai pribaigs. Kur miesto strategai, leidžiantys centro pašonėje šias daržines? Mažai vietos priemiesčiuose?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdoje vyks Didžioji sodinukų mugė

Balandžio 20 d. prie Klaipėdos „Akropolio“ vyks Didžioji sodinukų mugė. „Pandemijos metu daug kas įsigijo sodybas, ėmė puoselėti seniau turimas, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Gero maisto festivalyje - be pirkėjų antplūdžio

Nors plačiai išreklamuotame vadinamajame gero maisto festivalyje, šeštadienį vykstančiame Klaipėdos „Akropolyje,” išties buvo galima rasti rečiau sutinkamų produktų, bent jau ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Gero maisto festivalyje - maisto gaminių įvairovė

Balandžio 6 d., šeštadienį, Klaipėdos „Akropolis“  lankytojus pakvies į naują renginį – gastronomijai dedikuotą Gero maisto festivalį. Atėjusieji į renginį ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This