„Rimi“ parduotuvėse – specialūs pranešimai apie darbuotojus, nekalbančius lietuviškai

Verslas

Šiuo metu įvairiose pozicijose „Rimi“ dirba beveik 300 užsienio piliečių, iš jų – beveik 100 ukrainiečių pabėgėlių, kuriuos nuo šių metų kovo mėnesio pradžios prekybos tinklas pakvietė dirbti savo parduotuvėse. Kol jie dar mokosi lietuvių kalbos, norėdama padėti tik užsienio kalba kalbančių darbuotojams ir lietuviams klientams bendrauti „Rimi“ nusprendė savo prekybos centruose leisti specialius audio ir vizualinius pranešimus. Jais informuojama, kokia kalba galima susikalbėti su, pavyzdžiui, darbuotojais iš Ukrainos.

Daugiausiai kitų šalių piliečių dirba didžiuosiuose miestuose esančiose tinklo parduotuvėse.

„Iki karo Ukrainoje pradžios „Rimi“ jau dirbo keli Ukrainos piliečiai, kurie buvo atvykę į Lietuvą ir gyveno čia su šeimomis, tačiau prasidėjus karui skaičiai ženkliai išaugo – nuo kovo pradžios esame įdarbinę jau 97 ukrainiečius. Jų užimamos pozicijos labai įvairios: salės darbuotojai, kasininkai, uždaro skyriaus pardavėjai, gamybos skyriaus darbuotojai, valytojai, kurjeriai. Ukrainiečiai savo darbą atlieką labai atsakingai ir išties kokybiškai“, – pranešime cituojama  „Rimi“ personalo vadybos specialistė Milana Kliacevič.

Pasak jos, su įsidarbinti norinčiais užsieniečiais „Rimi“ personalas komunikuoja jiems suprantama kalba, kuria taip pat pateikiami visi įdarbinimo dokumentai, tvarkos, politikos.

„Prekybos centruose yra nemažai darbuotojų, kurie geba kalbėti rusų, anglų, ukrainiečių ir kitomis kalbomis. Šie darbuotojai padeda ir paaiškina darbo principus bei taisykles naujiems kolegoms jiems suprantama kalba. Kartais būna situacijų, kai užsienio darbuotojai turi buitinių klausimų, nesusijusių su darbu – padedame jiems ir čia: ruošiame atmintines ir tokiu būdu stengiamės supaprastinti jų adaptacijos laikotarpį Lietuvoje”, – teigia specialistė.

„Rimi“ prekybos centruose taip pat paruoštos lenteles bei lipdukai skyriuose, informuojantys pirkėjus apie parduotuvėje dirbantį užsienio pilietį. Tuo tarpu patys užsieniečiai segi ženkliukus, kuriuose nurodyta, kokia kalba darbuotojas bendrauja, o vidinis radijas skelbia informaciją pirkėjams apie dirbančius užsieniečius.

Mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“ Lietuvoje valdo 79 prekybos centrus ir elektroninę parduotuvę Rimi.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje - jau per daug maisto parduotuvių? Duris užvėrė „Rimi" Šilutės pl.

Nors praėjusiais metais iš penkių šalyje veikiančių didžiųjų prekybos centrų (PC) net 4 atidarė naujas parduotuves uostamiestyje, vieno prekybos tinklo ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This