Klaipėdoje baigtas dar vienas tyrimas dėl galimo narkotinių medžiagų platinimo

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo. Baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti penki asmenys. Trys iš jų – 43, 39 bei 28 metų amžiaus vyrai įtariami narkotinės medžiagos – heroino platinimu. 51-erių vyras ir 33 metų moteris įtariami narkotinės medžiagos įgijimu be tikslo platinti. Pastarosios atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas į atskirą tyrimą ir užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

Dar 2021 m. birželį Klaipėdoje, Šatrijos gatvėje, policijos pareigūnai sulaikė vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančią, anksčiau neteistą, klaipėdietę. Sulaikymo metu moteris išmetė turėtą narkotinę medžiagą – heroiną. Kitą dieną uostamiesčio pareigūnai Klaipėdoje sulaikė minėtą narkotinę medžiagą įtariama platinusį, tuo metu niekur nedirbusį, 28 metų Klaipėdos gyventoją. Atlikus kratą šio, anksčiau už nesunkų sveikatos sutrikdymą, viešosios tvarkos pažeidimą, vagystes, plėšimus, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti teisto vyro gyvenamojoje vietoje rasta heroino.

Tęsiant tyrimo veiksmus, 2021 m. liepą Klaipėdoje, Debreceno gatvėje, buvo sulaikytas niekur nedirbantis, anksčiau ne kartą už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, viešosios tvarkos pažeidimą teistas, 51-erių klaipėdietis. Sulaikymo metu vyriškis išmetė turėtą heroiną.

Tą pačią dieną pareigūnai Klaipėdoje sulaikė minėtą narkotinę medžiagą platinusį, niekur nedirbantį 43 metų amžiaus uostamiesčio gyventoją. Atlikus kratą šio, daug kartų už vagystes, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teisto, vyro gyvenamojoje vietoje rasta heroino. Taip pat šios operacijos metu Klaipėdoje, Tilžės gatvėje, sulaikytas 39-erių Klaipėdos rajono gyventojas, įtariama pardavęs narkotines medžiagas minėtiems dviem vyriškiams.

39 metų, individualią veiklą vykdančio, anksčiau taip pat ne kartą už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis teisto, vyro asmens kratos bei kratos gyvenamojoje vietoje metu rasta heroino bei elektroninės svarstyklės su heroino pėdsakais.

Visi penki įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. 28 ir 39 metų įtariamiesiems buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į švelnesnes kardomąsias priemones. Kitiems įtariamiesiems paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kriminalistai sulaikė asmenį, įtariamą platinus itin pavojingus narkotikus

Klaipėdos pareigūnai su įkalčiais sulaikė dar vieną asmenį, įtariamą dideliais kiekiais platinusį narkotines medžiagas. Pareigūnams tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, buvo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į namą šaudęs klaipėdietis įkliuvo ir dėl narkotikų

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose kitą savaitę bus pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje anksčiau teistas klaipėdietis Deividas Skrodenis kaltinamas ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This