Klaipėdiečio kortelė: jau žinomi kūrėjai ir gamintojai

Miestas, Svarbu

Savivaldybė pasirašė sutartį dėl plastikinės klaipėdiečio kortelės gamybos su UAB „ATEA“. Sandorio vertė – 41 769,14 euro. Sutartis galioja iki 2026 metų.

„ATEA” įsipareigojo ne tik pagaminti klaipėdiečio korteles su 60 mėnesių garantija, bet ir pristatyti ją savivaldybei bei asmenims, kurie jomis naudosis, per kurjerius arba paštomatus. Užsakymai bus perduodami per informacinės sistemos programą arba mobiliąją aplikaciją. Kortelės turės būti pristatomos per 10 dienų. 

Preliminarus užsakomų kortelių kiekis – 15 tūkst. vienetų. Tačiau pagal savivaldybės poreikį šis skaičius gali būti mažinamas 90 proc. arba didinamas 20 procentų. Kortelių pristatymo tiesiai asmenims per kurjerį arba paštomatą išlaidas apmokės patys asmenys.

Kortelė turi būti suderinama su Klaipėdos miesto viešojo transporto elektroninio bilieto sistema – ją bus galima papildyti pinigais, bilietais ir ją nuskaityti viešajame transporte.

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad viešojo pirkimo konkurse dėl klaipėdiečio kortelės informacinės sistemos ir mobiliosios aplikacijos sukūrimo dalyvavo 7 įmonės, laimėtoju pripažinta UAB „Thinkbig LT”, pasiūliusi mažiausią kainą – 26 015 Eur. 

Pasak Vilmos Marcinkevičienės, Savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimo skyriaus vedėjos, sutartis su šia įmone „guli ant administracijos direktoriaus stalo”. Būsimasis rangovas jai pritarė, iš kitų konkurso dalyvių pretenzijų negauta, tad tikėtina, kad sutartis bus pasirašyta dar šią savaitę. Sutartis dėl informacinės sistemos ir mobiliosios aplikacijos pasirašoma 43 mėnesių laikotarpiui. 

Viešasis pirkimas buvo sudarytas iš dviejų dalių: 1-oji – informacinės sistemos ir mobiliosios aplikacijos kūrimas, 2-oji – kortelių gamyba.

Klaipėdiečio kortelę galės gauti Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravę pilnamečiai asmenys. Žadama, kad kortelės turėtojai turės geresnes sąlygas naudotis mieste veikiančių įstaigų paslaugomis – ji suteiks gyventojams papildomų nuolaidų lankantis savivaldybės kultūros bei sporto renginiuose, naudojantis įvairiomis mieste teikiamomis paslaugomis. Dalyvauti šioje lojalumo programoje savivaldybė kviečia ir suinteresuotus verslo atstovus.

4 Comments

  1. Tomas

    Keistai maža aplikacijos ir sistemos kaina. Įdomu ar buvo parašytas kainos pagrindimas?

    Reply
  2. IT Expertas

    Visų pirma, tai kortelė bus virtuali, veiks per appsą, ir tik vėliau kas norės galės įsigyt ir fizinę. Appsas bus sukurtas ir veiks per 6 mėn., o likę mėnesiai iš tų 43 yra priežiūra, ty. 3 metus tie patys kūrėjai turės prižiūrėt ir atlikt taisymus.

    Reply
  3. Anonimas

    Ar kainuos kortelė? Jei nemokama, tai kodėl tik max. 18 000 klaipėdiečių iš 149.000 tarpo ? Ar vietoje fizinės kortelės bus mobilios aplikacijos kortelė telefone? Jei ne, tuomet kokiame amžiuje gyvena savivaldybės klerkai, valdiškų pinigų tratintojai?

    Reply
  4. klp

    Labai jau ilgai viskas vyks, 43 mėnesius, moteris per tą laiką gali pagimdyti 4 vaikus, o čia nuolaidų kortelę tiek kurs ir gamins, vėjai kažkokie, aktualumas jos prapuls per tą laiką 100 procentų !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This