Klaipėdoje pradėjo veikti Amerikos skaitykla

Fotoreportažai, Kultūra

JAV ambasada Lietuvoje kartu su Ievos Simonaitytės biblioteka atidarė Amerikos skaityklą. Tai jau ketvirtoji tokia skaitykla Lietuvoje.

Naujos kultūros ir mokymosi erdvės, kuri yra įsikūrusi pačioje bibliotekoje, tikslas – suteikti bibliotekos lankytojams galimybes susipažinti su JAV kultūra, ekonomika, literatūra, istorija, skatinti abiejų šalių kultūrinį bendradarbiavimą. Amerikos skaityklos programos yra nemokamos ir atviros visuomenei.

„Šiais metais JAV ir Lietuva mini diplomatinių santykių 100 metų jubiliejų. Šiandien žengiame dar vieną žingsnį, atidarydami Amerikos skaityklą kartu su nuostabia Ievos Simonaitytės viešąja biblioteka, dar kartą įsipareigojame laikytis demokratinių vertybių, kurios jungia Lietuvą ir JAV, įskaitant piliečio teisę į nemokamą prieigą prie informacijos. Visur aplinkui matome autoritarinius režimus, kurie slopina šią teisę, trypia žodžio laisvę, naikina teisę taikiai burtis. Ši Amerikos erdvė ir ši biblioteka atstovauja tai, ką mes atstovaujame kaip demokratija. Tikiuosi, kad ši skaitykla nuolatos bus užpildyta lankytojų, kurie susirinks laisvai diskutuoti įvairiais klausimais” – sakė JAV ambasados Charge d’Affaires Tamir Waser.

Po oficialaus skaityklos atidarymo susirinkusieji turėjo progą bibliotekos kiemelyje pasiklausyti nemokamo koncerto, kurį surengė JAV kariuomenės Europai ir Afrikai choras kartu su Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestru. JAV choro vadovas Pirmasis leitenantas Curranas Schenckas teigė, kad choras šiuo metu keliauja per Europą su muzikiniu turu „Stipresni kartu“, siekdamas kad draugystė ir bendradarbiavimas su sąjungininkais dar labiau sustiprėtų.

2 Comments

  1. V ir Gis

    Amerika ir kultūra. Kažkas čia ne taip. Beje, gal kas žinote kur indėnai?

    Reply
    • Cha...

      Taikliai!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Naujo skaitytojų klubo kūrėjos siekia suburti aktyvią knygų mylėtojų bendruomenę

Kovo 27 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vyks pirmasis skaitytojų klubo „Mūsų“ susitikimas. Kas mėnesį vyksiančiuose susitikimuose klubo ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodoje - žymaus fotomenininko Bernardo Aleknavičiaus kūrybinis palikimas

Gruodžio 21 d., ketvirtadienį, 17 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Bernardo Aleknavičiaus (1930–2020) paroda „Pro ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Bibliotekoje - jubiliejinis eglučių kiemelis

Trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje jau dešimtą kartą sužibo vadinamasis eglučių kiemelis, kasmet suburiantis bendruomenes. Martyno ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This