Klaipėdos rajone vėl keičiasi valdančioji dauguma

Regionas

Metus laiko dirbusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos valdančiosios daugumos rajone nebeliko. Penktadienį pranešta, kad naują daugumą sudarė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu“ bei su konservatoriais išrinktas Tarybos narys Jonas Dumašius.

„Šiuo žingsniu siekiama išjudinti įstrigusius svarbius rajono strateginius infrastruktūros objektus. Matoma, kad jei nebus pokyčių, tai, pavyzdžiui, tokie projektai kaip Gargždų daugiafunkcis sporto centras ir toliau liks tik popieriuje. Esminis sutarimas – strateginiai darbai turi būti tęsiami. Prioritetas yra svarbiems kultūros, švietimo, socialinės srities objektams. Tai ir Gargždų kultūros centro renovacija, Sendvario mokyklos-darželio, Endriejavo kultūros namų, Priekulės mokyklos priestato statyba, Gargždų parko tvarkymas, visų seniūnijų kelių ir gatvių tinklo gerinimas ir kiti rajono žmonėms svarbūs darbai”, – rašoma pranešime spaudai.

„Visus metus būdamas mažumoje nuolat kartojau, kad man trūksta dėmesio svarbiems darbams, strateginiams rajono tikslams. Tikiu, kad turėdami daug politinės patirties, sugebėsime rasti bendrą kalbą ir susidėlioti pagrindinius strateginius tikslus, kurie svarbūs rajonui. Laukia nemažai darbų, kuriuos būtina įgyvendinti, todėl reikia suremti pečius visiems, kad būtų galima nuveikti kiek įmanoma daugiau per trumpą laiką“, – cituojamas kadenciją valdančioje daugumoje pradėjęs, o pernai iš jos su partiečiais išmestas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Teigiama, kad artimiausiu metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Socialdemokratų partija bei Visuomeninis rinkimų komitetas „Kuriam kartu“ dar turi pasirašyti ir naują koalicijos sutartį, kurioje būtų numatyti ir pagrindinės ateinančių metų darbų bei tikslų gairės.

„Formuojant koaliciją, mes socialdemokratai, prioritetu visuomet laikėme lygiateisiškumo ir lygiavertiškumo principą tarp partnerių. Problema ta, kad ankstesniojoje daugumoje to pritrūko. Kitas svarbus klausimas – daugiafunkcis sporto centras Dariaus ir Girėno gatvėje. Ir ypač dabar, kai Gargždų krepšininkai laimėjo Nacionalinę krepšinio lygą. Todėl mes turime susitelkti, kad šis projektas būtų įgyvendintas kuo greičiau. Net neabejoju, kad šios koalicijos apimtyje tą ir pavyks padaryti“, – teigia Socialdemokratų frakcijos pirmininkė Ligita Liutikienė, šiuo metu einanti vicemerės pareigas.

„Ši dauguma, tai Centro kairės koalicija, kurią, manau, ir norėjo matyti rinkėjai, todėl geriau vėliau nei niekada. Visuomet kartoju – nežiūrėkime atgal, žiūrėkime į priekį, ką mes galime padaryti ir įgyvendinti. Šios kadencijos Tarybai liko ne tiek jau ir daug laiko, todėl turime kuo greičiau imtis svarbiausių darbų, kad jie išjudėtų į priekį. Labai svarbu, kad pavyktų vėl suvienyti ir motyvuoti administracijos komandą, nes tai lems artimiausių mėnesių sėkmę Klaipėdos rajonui“, – teigia Visuomeninio rinkimų komiteto „Kuriam kartu” frakcijos seniūnas Sigitas Karbauskas.

Šiuo metu mero pavaduotoja dirba liberalė Audronė Balnonienė, administracijai vadovauja liberalas Justas Ruškys. Jo pavaduotojais dirba socialdemokratų darbo partijos atstovas Česlovas Banevičius ir konservatorė Rasa Petrauskienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This