Ligoninei padovanojo inkstų terapijos aparatus

Sveikata

Jungtinių Amerikos Valstijų Chargé d’affaires Tamir Waser simboliškai perdavė Klaipėdos universiteto ligoninei humanitarinę paramą – du inkstų terapijos apratus (CRTM), kurie prisidės prie inkstų ligomis sergančių pacientų gydymo. Perduotos paramos vertė – 45 792 JAV dolerių.

„Man labai malonu šiandien būti su Jumis ir pristatyti šią paramą, kurią teikia JAV gynybos departamentas ir JAV kariuomenė Europoje. Ši parama, kuri yra įvertinta per 45 tūkstančiai JAV dolerių yra ženklas, kad bendradarbiavimas tarp JAV ir Lietuvos apima daug sričių. Ir nors pirminė mintis buvo skirti šią paramą kovoje su pandemija, manau kad šie aparatai bus pritaikyti ir jūsų kasdieninėje veikloje. Turiu pripažinti, kad mūsų parama yra abipusė, kadangi Lietuva yra suteikusi paramą Pensilvanijos valstijai, kai ši kovojo su pandemija. Mūsų bendradarbiavimas siekia visus Lietuvos regionus“, – spaudos konferencijoje sakė Tamir Waser.

Ši pagalba finansuojama per JAV gynybos departamentą ir JAV vadavietę Europoje, yra dalis JAV pastangų paremti Europos sąjungininkus ir partnerius. Iki šiol per programą jau paaukota įrangos už daugiau nei 21 mln. JAV dolerių.

1 Comment

  1. Gerai

    Gerai, geras poelgis, tik kažkaip nelabai skleidžia tokius dalykus žiniasklaida ir soc tinklai

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This