Premjeroje – sportinių ir šiuolaikinio šokių susitikimas

Kultūra

Šeiko šokio teatras kartu su danų choreografu Palle Granhøj kviečia į šokio spektaklį „La CALASH La Latin-LT“, kuriame susitinka du kontrastingi šokio pasauliai – sportinių ir šiuolaikinis.

Iš šio susidūrimo gimsta nepatogios, komiškos ir net absurdiškos situacijos. Spektaklyje šokėjai vilkės legendinio Klaipėdos sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ sceninius kostiumus.

Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Premjera Klaipėdos „Kultūros fabrike“ vyks gegužės 14 d., šeštadienį, 19 val.

„La CALASH La Latin-LT“ yra sukurtas pagal „La CALASH La Latin“ – kūrinį, kurio premjera įvyko 1997 m. Danijoje ir choreografui Palle Granhøj atnešė tarptautinę sėkmę su daugiau nei 100 pasirodymų visame pasaulyje. 

Šįkart choreografas ir Šeiko šokio teatras kuria naują spektaklio versiją su lietuvių atlikėjais, nauja choreografija, šviesų dizainu, kostiumais, tačiau atsispiria nuo tos pačios idėjos apie sportinių ir šiuolaikinio šokio susidūrimą.

„Kai Naujajame Baltijos šokyje prieš 20 metų pamačiau šį spektaklį, tai buvo visiškas hitas ne tik Lietuvos, bet ir Europos šiuolaikinio šokio lauke. Tai buvo neįprastas kūrinys: labai gyvas, netikėtas. Naujoje spektaklio versijoje žiūrovų lauks labai daug netikėtumų, juoko, tragikomiškumo ir gražaus liūdesio. Taip pat visiškai kitame amplua atsiskleis mūsų šokėjai bei kviestiniai atlikėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis. Kūrybiniame procese jie atrakina dar nematytų spalvų“, – pranešime cituojama Šeiko šokio teatro meno vadovė, spektaklio konsultantė Agnija Šeiko.

Perkurdami prieš 25 metus sukurtą spektaklį menininkai pabrėžia kūrybos ekologiją, kai seniau sukurti aukšto meninio lygio kūriniai, sulaukę pasisekimo ir įvertinimo, gali atgimti naujam gyvenimui. Balete tai normali praktika. Anot A. Šeiko, pervertiname naujumą, nes originalumas visuomet gimsta iš gebėjimo „perdirbti“ tai, kas jau buvo sukurta anksčiau. Šią idėja pratęsia ir tai, jog spektaklyje „La CALASH La Latin-LT“ naujam gyvenimui prisikelia legendinio sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ sceniniai rūbai. Taip spektaklio kūrėjai atiduoda pagarbą uostamiestį garsinusiam kolektyvui.

Bilietus į premjerinius spektaklius platina bilietai.lt.

INFORMACIJA

Spektaklis taip pat bus rodomas Telšių Žemaitės dramos teatre gegužės 15 d. 18 val. ir Vilniaus „Menų spaustuvėje“ gegužės 24 d. 19 val., o Anykščiams spektaklį gegužės 25 dieną dovanos šokio festivalis „Pėdos“. Daugiau informacijos apie spektaklio rodymą Anykščiuose suteiks Anykščių kultūros centras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Iš širdies - į mintį, (iš)minties - į širdį

Jaučiame pareigą sureaguoti į paskutinių dienų Klaipėdos miesto kultūros sektoriaus aktualijas. Esame minimi tokiuose kontekstuose, kuriuose niekada negalvojome, kad atsidursime. ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Politika

Vicemerė atsikirto ministrui

Kultūros ministrui Simonui Kairiui pareiškus, kad jis žada vykti į Klaipėdą aiškintis dėl savivaldybės kultūros politikos sprendimų, į tai sureagavo ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This