Atliekų surinkimo aikšteles projektuos trejus metus

Regionas

Kultūros paveldo objektų ir vietovių teritorijose ar apsaugos zonose suprojektuoti ir įrengti atliekų surinkimo konteinerių aikšteles (juolab, požeminius konteinerius) yra sudėtingas ir ilgai trunkantis procesas. Klaipėdos senamiestyje šis procesas tęsėsi bent porą metų, jei ne ilgiau, vertinant visą pasirengimo laikotarpį.

Virginijos Spurytės nuotr.

Ilgos ir keblios projektų rengimo bei derinimo procedūros, dažnai ir archeologiniai tyrimai, kartu su čia gyvenančių žmonių ir veikiančių įmonių interesų derinimu – derinys, kuris išsemia kantrybę ir rengėjams, ir vartotojams. Ypač jei tokie projektai yra finansuojami Europos Sąjungos lėšomis, spaudžia dar ir laikas.

Šiuo metu UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KTATC) yra paskelbęs 8 tokių konteinerių aikštelių kultūros paveldo objektų ir vietovių teritorijoje ar apsaugos zonoje projektavimo paslaugų viešąjį konkursą. Konkursą laimės asmuo, pasiūlęs mažiausią kainą.

Šiems objektams projektuoti skiriama 36 mėnesiai, nors jie planuojami jau esamų atliekų surinkimų aikštelių vietose. Kvalifikaciniai reikalavimai projektuotojams nekeliami.

Pusiau požeminių konteinerių aikštelės turi būti suprojektuotos J. Pabrėžos g. 4, Savanorių g. 56, Vilniaus g. Kretingos mieste. Dar vieną aikštelę norima įrengti Kretingos rajono Padvarių kaime, Darželio gatvė 1. Padvariuose, Žemaičių gatvėje, dar planuojama ir antžeminė aikštelė. Tai pat – Darbėnuose, Laukžemės g. 9. 

Viena antžeminė atliekų konteinerių aikštelė bus įrengta ir Kretingos mieste, Vilniaus gatvė 8A. Klaipėdos mieste – J. Janonio g. 9 planuojama požeminių konteinerių aikštelė. 

Projektai finansuojami Europos Sąjungos lėšomis pagal programą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdos miesto, Skuodo ir Kretingos rajonų bei Neringos savivaldybėse“. 

Šiose aikštelėse bus bent po vieną mišrių atliekų, plastiko, popieriaus ir stiklo atliekų konteinerį.

2 Comments

  1. Husky

    Trūksta žodžių,tik rankos niežti!

    Reply
  2. Aga

    Štai ka reiskia biurokratija.Vokieciuose teko stebeti kai per 5 dienas estakada pastate ,o cia sumautus konteinerius 3 metus statys!!!Idomu kiek lešu bus nupumouota pro šona per tuos metus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This