Klaipėdoje vėl oš „Žalias Ošas“

Kultūra

Šeštadienį Klaipėdoje vyks dainuojamosios poezijos ir meno festivalis „Žalias Ošas“. Jo metu pasirodys įvairūs atlikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos. Kai kurių pavardės labiau girdėtos, kitų – mažiau. Atlikėjai ir programa skelbiama oficialioje festivalio svetainėje čia. Festivalio metu vyks parodos, koncertai vaikams, edukacijos.

Ukrainiečių grupė „Oceretianij Kit“.

14 val. nuo Teatro aikštės Pantomimos teatras „A“ ves iškilmingą atidarymo eiseną iki Senojo turgaus, kur ir vyks renginys.

Anot organizatorių, festivalio vieta ir data pasirinktos neatsitiktinai. „Žalias Ošas“ vyks per birželio pilnatį, kai žmonių protai lengviau atsiveria kūrybai, jie elgiasi laisviau, yra imlesni menui. Senasis turgus, kurio aikštėje vyks festivalis, šiais metais švenčia 300 metų jubiliejų.

„Išgirdus festivalio pavadinimą natūraliai kyla klausimas – kas čia tokie? Tačiau tai ne Ošo, indo dvasininko, pasekėjai ir net ne miestų JAV ar Kazachstane pavadinimas. Pavadinimas kilęs nuo gražaus lietuviško žodžio „ošimas“. Kartą ar kelis kartus per metus muzikantai ir kiti menininkai iš Lietuvos susirenka pajūryje ir organizatoriai nusprendė į šio sambūrio pavadinimą įjungti neramios jūros leitmotyvą. Festivalis organizuojamas tiek žiemą, tiek vasarą, todėl žieminis renginys pavadintas „Baltu Ošu”, o vasarinis „Žaliu Ošu”. Angliškas vasarinio renginio pavadinimas – Green Jam Fest. Techniškai Ošai Klaipėdoje vyksta jau nuo 2017 m.”,  – rašoma pranešime.

„Žaliojo Ošo“ festivalis – nemokamas. Klausytojai ir lankytojai kviečiami sudalyvauti akcijoje ir į koncertą atsinešti „augintinį vazone“ – gėlę, augalą. Kuo didesnis – tuo geriau. Atsineštais augalais bus puošiama festivalio erdvė ir scena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Miestiečiai abejingai pasitiko Senojo turgaus halės rekonstrukcijos planus

Klaipėdos savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus užsakymu projektinius Senojo turgaus halės rekonstrukcijos pasiūlymus parengę architektai nesulaukė jokių visuomenės pastabų ar ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pristatoma Senojo turgaus atnaujinimo vizija

„Pagrindinėje salėje formuojami prekybiniai stalai su stogeliais ir atitvarais imituojant senojo Klaipėdos miesto gatveles”, – tokią viziją dėl uostamiesčio Senojo ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This