Kviečia į skulptoriaus Arūno Sakalausko kūrybos vakarą

Kultūra

Penktadienį, gegužės 13 d., 17 val., Pilies muziejaus konferencijų salėje (Priešpilio g. 2) vyks klaipėdiečio skulptoriaus Arūno Sakalausko kūrybos vakaras, skirtas menininko kūrybos 45-mečio ir gražios gyvenimo sukakties paminėjimui.

Arka – vienas iš A. Sakalausko kūrinių

„Arūnas Sakalauskas kaip skulptorius visai Lietuvai yra žinomas monumentaliosios ir ypač paminklinės skulptūros srityje. Sukūręs pirmąjį paminklą Antanui Baranauskui Anykščiuose, jis pelnė aukščiausią apdovanojimą Lietuvoje – Nacionalinę kultūros ir meno premiją (1994). Tolesnė jo kūrybos plėtra išsiskiria ypatingu dėmesiu Lietuvos istorijai ir iškilioms asmenybėms. Jis žinomas kaip portretistas – žymių asmenybių biustų skulptorius ir memorialinių lentų autorius. A. Sakalauskas taip pat yra sukūręs nemažai moderniosios dekoratyvinės skulptūros darbų, iš jų net penki yra Klaipėdos skulptūrų parke. Moderni, ant klasikos meno pamatų išaugusi plastinė raiška yra prasminga ir neatskiriama nuo kūrinio idėjos net abstrakčiose kompozicijose. Geriausias pavyzdys – abstrakčių formų arka Klaipėdoje „Vieningai Lietuvai“, kuri pasižymi kompozicijos išradingumu, plastinės kalbos poveikiu ir minties gilumu. Šiuo metu Lietuva neturi kito tokio aukšto meninio ir profesionalaus lygio paminklų kūrėjo, kurio darbais galime didžiuotis visoje šalyje: Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune, Telšiuose, Anykščiuose, Varniuose“, – teigia menotyrininkė Nijolė Tumėnienė.

Skulptorius A. Sakalauskas kviečia draugus, jo kūrybos globėjus, artimuosius ir miestiečius pabūti kartu jam svarbų vakarą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Vilniečiai „Atžalyną“ atveža į Klaipėdą

Režisierius Jonas Vaitkus spektaklį „Atžalynas“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre pastatė prieš daugiau nei 10 metų, bet iki šiol šis spektaklis ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Į Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupę - be sutikimo? (dar atnaujinta)

Nerimstant aistroms dėl kultūros padėties Klaipėdos mieste, savivaldybė savo tinklapyje paskelbė mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu sudarytos Kultūros ir meno politikos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This