Ragina tapti kokais

Švietimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras – vienintelė ugdymo įstaiga Lietuvoje, rengianti laivų virėjus – kokus. Nors šiuo metu visame pasaulyje jaučiamas jūrinių profesijų stygius, nepaisant didelio poreikio bei gana solidaus atlygio, norinčiųjų įgyti koko profesiją vis dar stinga.

„Kokus mūsų centras rengia jau dvidešimt metų, tačiau šiandien studijų žemėlapyje ši profesija yra nepelnytai pamiršta. Norisi padrąsinti jaunimą žiūrėti toliaregiškai – jūra suteikia ne tik neribotas galimybes, bet ir labai gerą uždarbį. Besimokantys mūsų centre viską gauna vienoje vietoje – čia gali ir įgyti vidurinį išsilavinimą, ir pasirinkti profesiją, ir gauti reikiamus jūrinius dokumentus – juos turint, atsiveria galimybės siekti karjeros jūroje. Gali būti geriausias virėjas čia, krante, tačiau be būtinų jūrinių dokumentų, kelias dirbti laivuose yra užkirstas“, – pranešime pažymi dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro vadovas.

Tai, kad jūrininkų, laivo virėjų, laivo virėjų padėjėjų poreikis yra didelis, patvirtina ir AB „DFDS Seaways“ įgulų valdymo skyriaus vadovas Mindaugas Alekna. Šiuo metu „DFDS Seaways“ laivyną sudaro 11 laivų, juose dirba 784 įvairių specialybių jūrininkai. Neseniai bendrovė įsigijo du naujus keltus „Aura Seaways“ ir „Luna Seaways“ – juose darbo atsirado daugiau kaip dviem šimtams jūrininkų – tarp jų jūreivių, virėjų ir virėjo padėjėjų. Pagrindinis iššūkis – šie specialistai tam, kad galėtų dirbti laivuose, turi turėti būtinus jūrinius dokumentus.

„Esame suinteresuoti, kad mūsų laivuose dirbtų profesionalūs ir motyvuoti jūrininkai, todėl visiems, kurie nori siekti karjeros jūroje, esame parengę motyvacinę sistemą. Kompensuojame patirtas išlaidas už laivo virėjo kursus mūsų keltuose dirbantiems virėjų padėjėjams, apie kuriuos iš laivų gauname gerus atsiliepimus. Taip pat mūsų laivyne  dirbantiems jūreiviams – praktikantams (dirbantiems pagal darbo sutartis), kompensuojame patirtas išlaidas už jūreivio rengimo kursus. Galimybių siekti karjeros jūroje yra daug, reikia tik pasiryžimo ir noro“, – sako M. Alekna.

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centre mokytis laivo virėjo specialybės galima po 10 ir 12 klasių. Taip pat yra parengta ir tęstinio mokymo programa tiems, kurie jau turi kvalifikaciją, bet nori ją keisti. Centre yra rengiami ir vakariniai laivų virėjų kursai.

Asmenys, įgiję laivo virėjo kvalifikaciją, gali dirbti Lietuvos ir užsienio šalių laivuose, plaukiojančiuose tarptautiniais reisais.

Daugiau informacijos apie laivo virėjo programą čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centras – Lietuvos profesinių mokyklų augimo lyderis

Žurnalas „Reitingai“ paskelbė metinę statistiką, kuri atskleidžia, kurios šalies profesinio rengimo mokyklos augo labiausiai. Reitingo viršuje – Klaipėdos Pauliaus Lindenau ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Švietimas

Pauliaus Lindenau mokymo centrui - svarbus įvertinimas

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centrui įteiktas Europos inovatyvaus mokymo apdovanojimą patvirtinantis pažymėjimas. Centras tokio pripažinimo sulaukė dėl įgyvendinto tarptautinio Erasmus+ ...
2023-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This