Medikai kviečia į paskaitą ir žygį

Sveikata

Gegužės pradžioje visoje Europoje minimos širdies nepakankamumo dienos, kurių metu organizuojami edukaciniai renginiai visuomenei. Klaipėdos jūrininkų ligoninė kartu su partneriais antradienį, gegužės 10 d., 13 val., kviečia į paskaitą ir žygį, praplėsiantį žinias apie širdies nepakankamumą.

Kaip išvengti širdies nepakankamumo, kaip anksti jį atpažinti, kaip gyventi susirgus – Klaipėdos universiteto auditorijoje „Studlende“ pasakos Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytojai kardiologai. Viena iš renginio iniciatorių, Jūrininkų ligoninės Širdies aritmijų skyriaus vedėja, gydytoja kardiologė Roma Kavaliauskienė pabrėžė, kad širdies nepakankamumas gresia 1 iš 5 žmonių, peržengusių keturiasdešimtmetį, tad svarbu žinoti, kokia tai liga.

Tai liga, kai dėl nusilpusios raumenų funkcijos širdis nebespėja aprūpinti organizmo reikiamu deguonies ir kraujo kiekiu. Dusulys, kulkšnių tinimas, oro trūkumas, nuovargis – pradžioje judant, o vėliau ir esant ramybės būklėje.

Pasaulyje širdies nepakankamumas įgauna pandemijos mastą: serga apie 26 mln. žmonių. Lietuvoje sergančiųjų skaičius siekia apie 130 tūkst. Medikų skaičiavimais, širdies nepakankamumu sergantiems žmonėms gydyti Lietuvoje per metus reikia apie 42 mln. eurų, o kas antras pacientas miršta per 5 metus nuo širdies nepakankamumo diagnozės nustatymo.

Po paskaitos rengiamas žygis mišku iki Klaipėdos jūrininkų ligoninės. Keliose sustojimo vietose žygio dalyviams bus matuojamas kraujospūdis, nešiojamu spiroergometru žygio dalyviams bus tiriama funkcinė plaučių ir širdies būklė. Tai vienas tiksliausių būdų įvertinti, koks fizinis krūvis pacientui jau yra per didelis, kokia yra dusulio kilmė, ar reikia tolesnių invazinių tyrimų. Viso žygio metu dalyvius lydės medikai.

Startas antradienį 13 val. KU auditorijoje (Studlendas, Herkaus Manto g. 92). Finišas 16 val. Klaipėdos jūrininkų ligoninės kiemelyje.

Renginį organizuoja Klaipėdos jūrininkų ligoninė, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas ir Lietuvos širdies nepakankamumu sergančiųjų asociacija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Traukiasi Jonas Sąlyga

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Teismas: policija nepagrįstai atsisakė padėti ligoninei

Pirmos instancijos teismas konstatavo, kad Klaipėdos miesto policijos komisariato tyrėja nepagrįstai atsisakė pradėti tyrimą pagal Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) pareiškimą ...
2023-07-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This