„Neptūnas“ skėlė antrą antausį „Žalgiriui“

Sportas

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) daugiausiai intrigos toliau kelia ta ketvirtfinalio serija, iš kurios to sunkiai buvo galima tikėtis. Fantastinį žaidimą rodęs Klaipėdos „Neptūnas“ namuose pirmadienio vakarą 87:78 (21:17, 20:14, 12:15, 34:32) darkart skėlė antausį Kauno „Žalgiriui“ ir taip atsidūrė per žingsnį nuo sensacijos.

lkl.lt nuotr.

Šiuo metu serijoje iki trijų pergalių yra lygu (2:2) ir viskas spręsis žūtbūtiniame mūšyje šį trečiadienį Kaune.

„Neptūno“ komanda rungtynių pradžioje neleido varžovams pabėgti (14:14) ir nors Regimanto Minioto tritaškis buvo taiklus, spurtu ketvirtį baigę šeimininkai pirmavo 21:17.

Dvi minutes abiejų ekipų puolimas buvo stabtelėjęs, o po to klaipėdiečiai vis atremdavo „Žalgirio“ legionierių bandymus tempti savo komandą pirmyn. Tai’us Websteris ir Tyleris Cavanaugh buvo kauniečių ginklai (23:27), tačiau jų neužteko. Deividas Gailius ir Matas Jogėla smeigė po tritaškį, o pastarojo ir Beno Griciūno metimai persvarą vertė dviženkle – 38:26. Taip po dviejų kėlinių komandas vis dar skyrė dviženklis taškų skaičius.

Po pertraukos kardinalių pokyčių nebuvo matyti. T. Websterio inicijuotas puolimas buvo labai svarbus „Žalgiriui“ (35:41), bet M. Jogėla ir N. Mineikis neleido savo ekipai išbarstyti apčiuopiamo pranašumo – 48:37. Tik jį ketvirčio pabaigą „Žalgiris“ išsikapstė iš dviženklio deficito – 46:53.

Nors atrodė, kad žalgiriečiai gali perimti iniciatyvą, kuomet ketvirtą kėlinį pradėjo atkarpa 9:0, taip nenutiko. Persverti rezultatą pavyko vos akimirkai (55:53), nes pataikė Matas Jogėla, Edgaras Želionis, o N.Mineikio šūvis vertė Kazį Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės – 64:57.

Liko daugiau nei pusė kėlinio, N. Mineikis paleido dar vieną tritaškį – 67:57. „Neptūnas“ susigrąžino dviženklę persvarą ir net negalvojo jos paleisti, maža to, T. Cavanaugh užsidirbo techninę pražangą, kuri užbaigė jo pasirodymą rungtynėse. M. Jogėla smeigė eilinį tolimą metimą, kuris „Neptūnas“ stūmė pirmyn (75:61), tačiau „Žalgiris“ galiausiai atrado tokį patį ginklą – po tritaškį smeigė L. Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas – 70:77. Pastarojo šūvis toliau išlaikė kauniečius gyvus (73:79), bet E. Želionis pataikė iš po krepšio, vėliau sukūrė dėjimą ir skirtumas vėl tapo dviženklis – 85:75. Liko vos 32 sek. per kurias šeimininkai pergalės neprarado.

„Žalgiriui“ nepadėjo Edgaras Ulanovas, o „Neptūnas“ taip pat vertėsi be vieno iš lyderių Žygimanto Janavičiaus.

„Žalgirio“ gretose savo geriausią „Betsafe-LKL“ karjeros mačą žaidė T. Websteris, pelnęs 17 taškų, o „Neptūne“ spindėjo įspūdingai tritaškius laidęs N.Mineikis. Jo sąskaitoje – 23 taškas ir 6 iš 7 tritaškių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This