Ukrainos palaikymo akcijos skatina pilietiškumą

Mums rašo

Inga Kulikauskė,„Ąžuoliuko“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja
2022-05-10

Komentarų: 0

Nuo pat pirmų karo Ukrainoje dienų Klaipėdos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ bendruomenė į šiuos įvykius sureagavo labai jautriai. Nepaisant žiaurių įvykių supratome, kad to nuo ugdytinių nepaslėpsime ir nekalbėti su jais apie įvykius Ukrainoje, kai visos žiniasklaidos priemonės transliuoja vien karo vaizdus, suaugusiųjų pokalbiai tik apie tai ir sukasi, būtų netiesioginis vaikų bauginimas, leidžiant patiems pasidaryti išvadas iš nuogirdų. Juk mokytojas – tas asmuo, kuris išmanydamas vaikų amžiaus tarpsnių ypatybes, pažinodamas savo ugdytinius, geba pritaikyti informaciją, randa žodžius, kaip paaiškinti, nuraminti.

Kovo 11-ąją „Ažuoliuko” kolektyvas sutiko ne tik su Lietuvos, bet ir su Ukrainos vėliavėlėmis. Organizatorių nuotr.

Lopšelio- darželio „Ąžuoliukas“ 3 grupės ikimokyklinio ugdymo mokytoja  Inga Kulikauskė pasiūlė surengti respublikinę akciją ikimokyklinėms ir priešmokyklinėms ugdymo įstaigoms „Vilties Švyturys“.

Jos tikslas – ugdyti vaikų pilietiškumą – meilę laisvei ir demokratinėms vertybėms. Vos paskelbus šią iniciatyvą socialinio tinklo grupėje, skirtoje mokytojams, buvo sulaukta daugybės bendraminčių pedagogų palaikymo. Deja, atsirado ir tokių, kurie esą nemato reikalo kalbėti su vaikais apie karą ir net atvirai palaikančių Rusiją. Galiausiai užvirusią diskusiją numalšino Švietimo, Mokslo ir Sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės komentaras su padėka mokytojams, kuriantiems iniciatyvas, stiprinančias vaikų pilietiškumą, atsakantiems į jiems rūpimus klausimus, išreiškiantiems paramą Ukrainai. Akcija „Vilties Švyturys“ įvyko.

Tai buvo pirmoji Lietuvoje iniciatyva, skirta ikimokyklinėms ir priešmokyklinėms ugdymo įstaigoms, kuria skatinta palaikyti Ukrainos žmones. Joje dalyvavo daugiau nei 50 ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų.

Šia akcija palaikymas Ukrainos žmonėms nesibaigė. „Ąžuoliuko“ mokytojai ir vaikai, švęsdami Kovo 11-ąją, kūrė ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos vėliavas. O prieš pat Velykas darželio direktorės Aušros Zarambienės iniciatyva surengta dar viena gerumo akcija, kurios metu buvo renkami daiktai vaikams, pabėgusiems nuo karo Ukrainoje. „Ąžuoliuko“ bendruomenė neliko abejinga ir jiems padovanojo daugybę žaislų, sauskelnių ir kitų reikalingų daiktų. Visos dovanos buvo nugabentos į pagalbos ukrainiečiams centrą Klaipėdoje.

Tikime, kad tokios akcijos padeda auginti pilietiškas, empatiškas ir sąmoningas asmenybes.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Seimo komitetas nepritarė opozicijos siūlymui didinti mokytojų atlyginimus

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas nepritarė opozicinių partijų teikiamiems siūlymams kitais metais dar labiau didinti mokytojų atlyginimus. Komiteto narių neįtikino ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

ELTA

Konservatoriai siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus

Penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas priėmė sprendimą siūlyti Seimui surengti pirmalaikius rinkimus. Priešingu atveju, jeigu siūlymas ...
2023-05-19
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdietė politologė: ministrei atsistatydinti būtų „etiška ir moralu“

Klaipėdos universiteto (KU) politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pažymi, kad dar nėra įrodyta, jog švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galėjo ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This