Sporto ir laisvalaikio komplekso koncesija kainuotų beveik 44 mln. eurų

Sportas, Svarbu

Atlikus visas procedūras dėl sporto ir laisvalaikio komplekso statybos nebenaudojamos II vandenvietės vietoje, Paryžiaus Komunos gatvėje, geriausiu pasiūlymu pripažintas gautas iš UAB „Partnerystės projektai septyni”.

II vandenvietė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Parengtame miesto Tarybos sprendimo projekte nurodyta, kad savivaldybė įsipareigoja mokėti metinį atlyginimą koncesininkui, kuris visam sutarties laikotarpiui sudaro 43 720 205,05 Eur. Koncesijos laikotarpis – 25 metai.  Savivaldybei būtų skiriamos 964 nemokamos valandos sporto komplekse kiekvienais metais. Pasibaigus koncesijos sutarčiai arba ją nutraukus prieš terminą kompleksas būtų perduodamas nuosavybės teise savivaldybei.

Šiame komplekse turėtų būti pastatyta transformuojama universali sporto erdvė, skirta krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui, kitoms sporto šakoms. Taip pat čia turėtų būti dvi ledo ritulio aikštelės ir dar po vieną krepšinio, lauko teniso, tinklinio, rankinio, salės futbolo aikštę bei tris tinklinio ir penkias badmintono aikšteles.

Koncesijos konkurso procedūros buvo vykdomos dviem etapais. Pirmą kartą paskelbus konkursą buvo pateiktas tik vienas preliminarus pasiūlymas. Dėl to konkursas buvo nutrauktas ir paskelbtas iš naujo. Antrą kartą paskelbus konkursą buvo gauti dviejų dalyvių preliminarūs pasiūlymai, taip pat – išsamūs ir galutiniai pasiūlymai.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ankstesniame sprendime, be kitų pagrindinių projekto sąlygų, buvo nurodyta, kad planuojamas maksimalus galimas Klaipėdos miesto savivaldybės mokėjimas realiąja verte – 18 883 790 Eur su PVM visam projekto laikotarpiui (23 metai). Vidutinis metinis maksimalus mokėjimas – 821 034,35 Eur. 

Pagal konkurso dalyvio pateiktą pasiūlymą ir jo finansinį veiklos modelį planuojamas maksimalus galimas Klaipėdos miesto savivaldybės mokėjimas realiąja verte –  33 507 320 Eur su PVM visam projekto laikotarpiui – 23 metams. Vidutinis metinis maksimalus mokėjimas – 1 456 840 Eur. 

Kad dalyvauja šiame konkurse buvo skelbęs didžiausia Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytoja save vadinančios bendrovės „BaltCap“ fondas „BaltCap Infrastructure Fund“. Jis 2020-ųjų pabaigoje viešino kartu su architektų įmone „2L architects“ parengtą savo pasiūlymą.

Galutinį sprendimą, ar vykdyti tokį projektą, kurio ypač nori ledo ritulininkai, turės priimti miesto Taryba.

11 Comments

  1. siaips

    Kas gali būti ar yra paslėpta po lozungu „transformuojama universali sporto erdvė“ ????
    Ar tai nebus tai kad vienoje sporto erdvėje bus nubraižytos žaidimo linijos skirtingoms sporto šakoms? Greičiausiai šios garsios frazes esme yra tokia. Tad ryte toje transformuotoje erdvėje pavyzdžiui sportuos rankininkai , per pietus krepšininkai, vakare tinklininkai ir tt. arba atvirkščiai, vadinasi ryte busimieji rankiniai neis i mokykla o eis i treniruotes, o krepšininkai miegos iki pietų o naktį eis i mokykla. Kaip sakoma sportininkai judės visa para. Normalus miestas sporto objektus statytu pagal sporto šakų poreikius tai yra specializuotus sporto objektus atskiroms sporto šakoms o ne darytu sporto šakų kolchozą. Šiaip transformuotos universalios sporto erdves finansinius dalykus Šulcas straipsnyje pateikė labai abstrakčiai ir nekonkrečiai lik kažkokia nuodėmelė tame butu ir jo. Jei tai tik nuojautos netinkama pasekme tai šviesaus žurnalistinio kelio jam bet nesitiki kad tai yra …… nes jei miestas per metus koncesininkui mokės 1 748 808,20 eurus ir už tai gaus 964 nemokamas valandas nors kaip jas gali pavadinti nemokamas jei per metus turi sumokėti 1,75 milijono koncesininkui. Iš to ką galima suprasti straipsnyje viena nemoka valanda pasportuoti transformuotoje universalioje sporto erdvėje mums miestiečiams mokesčiu pavidalu kainuos 1814,11 euru. Įdomu kiek kvadratu bus skirta už tai? Šiaip nepigi gi ta valanda. Ledo rituliui gal ir galima ieškoti pritemtu analogu dėl nepigaus ledo išlaikymo bet tinkliniui, badmintonui ar rankinio sportui tai tokie skaičiai yra pasityčiojimas iš miestiečiu arba kaip sakoma verslas lik iš Holivudo filmuko apie nedidelio Amerikos miestelio šerifo veikla kada visas miestelis moka duokle jam ir tyli dėl to nes jis valdžia. Šiaip tos šiuolaikiškos idėjos su koncesininkais Lietuvoje yra lik iš 18 amžiaus apie Amerikos klestinčius biznierius kada valdininkai pardavinėjo kvotas įvairiems darbams. Oi kai tada klestėjo valdininkai ar vietiniai politikai. O jei rimčiau tai už tokius pinigus kurie bus sumokėti koncesininkui kad ir per tuos 25 metus galima ne viena sporto karta išugdyti . Šiaip jei savivaldybe skirtu žemės sklypus ne viename egzempliore su kietomis sąlygomis konkurso dalyviams o kelėtame egz. ir normaliam verslui, didžiule tikimybe kad per visa klaipeda galima butu specializuotu sportu pastatu pristatyti ne mažiau kaip 4-6 vienetus, vadinasi specializuoti sporto centrai butu ne mažiau kaip šešioms sporto šakoms. O šiuo atveju su transformuojama universalia sporto erdvė savivaldybes politikai tik pasidės sau momentini pliusiuką ir žinoma biudžeto skyle ateities kartoms ir tikrai neišspręs profesionalaus sporto plėtra.

    Reply
  2. Antanas

    Ledo ritulio aikstele reikalinga. Taciau sis projektas paveluotas ir miestui nenaudingas. Per brangus, neatitinka kainos ir naudos santykio.
    Visu pirma tai savivaldybes tarnautoju nekompetencija ir apsileidimas. Priminsiu, kad kai projektas buvo siulomas, kaina per 25 metus buvo 20 mln Eur.
    Nutraukti proceduras.

    Reply
  3. Sportininkas

    Sitas kompleksas butinas!Geda,kad toks didelis miestas ir neturi ledo ritulio arenos.3 ledo ritulio klubai kuriuose sportuoja virs 500 jaunimo sportuoja prekybos centre.
    Valdininkai turi priimti teisinga sprendima situo klausimu ir tiketina kad kompleksas bus pastatytas 2/3 m begyje!

    Reply
  4. Klaipėdietė

    Super, pagaliau sulaukėme!!!! Šiemet Lietuvos ledo ritulio rinktinė per plauką nepateko į elitinį divizioną, turime ir moterų rinktinę…Tik neturime Klaipėdoje ledo arenos…Tikimės valdininkų blaivaus proto…

    Reply
  5. skaitytojas

    Nuostabu,miestas tvarkomas,puošiasi,gražėja, o čia pavyduoliai,nevalgę mat storuliai skundžiasi,bamba kaip visada,niurgzliai, viskas jiems negerai.

    Reply
  6. Rumpiškės kvartale

    Pritirkino aikšteliu ir tučios . Nėra kam žaisti

    Reply
  7. norisi keiktis

    vis daugiau žmonių nebegali maisto įpirkt, komunalinių susimokėt, kokie dar čia sportai ir laisvalaikiai…

    Reply
    • keikūnui

      Nemeluok.

    • Tu krepšinio aikšteliu

      Mieste tiek daug, tusčios stovi

  8. Pastebėjimas

    Sportininkų miestas. Kokios investicijos į sporto infrastruktūrą! Lauksime rezultatų. Kažin, menai sulaukia tokio valdžios dėmesio? Nes miesto mieste yra tiek, kiek jame yra menų, kultūros.

    Reply
    • A dar mažai?

      pilnas centras „MENO ir KULTŪROS” – našlaičių laivelis, alaus reklamos kabykla ale burlaivis, undinėlė uodegą į srutas pamerkus , vestuvinis spynų gaublys, ištapyti konteineriai, o dabar ir nauja antkapių alėja-kapinės su kartuvėmis ir spalvotai grojančiu fontanu. Pažadėjo šymet ir Sūduvis karinio laivo muliažą ir… bus dar ir mėnulio pagrindinė miesto lunatikų aikštė.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero ir Tarybos nuveiktų darbų recenzija*

Atidžiau perskaičius Klaipėdos miesto savivaldybės pranešimą apie jos tarybos ir mero per metus nuveiktus darbus akivaizdžiai matyti bandymai figos lapu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This