Kapinių paieškos linksmybės arba apokaliptinis Klaipėdos rajono karas prieš Klaipėdą

Nuomonės

Neduosim savo žemės klaipėdiečių kapinėms, – muša būgnus ir gieda karo giesmes  Klaipėdos gyventojai. Tiksliau, jų valdonai. Ir su Marijos žemei būdingomis ceremonijos laidoja savo artimuosius Lėbartų kapinėse. Tai yra, Klaipėdos kapinėse.

Artūro Šulco nuotr.

Klaipėda baksnoja į tinkamas naujoms kapinėms vietas Klaipėdos rajone, bet šio ponai sako: nė už ką neduosime. Nors dykai neprašoma.

Linksma. Abiejų magistralės Palanga – Šilutė pusėse gyvenančių klaipėdiečių valdžios badosi špygomis. Smagi komedija.

Bus dar linksmiau. Netrukus vietų Lėbartuose neliks. Amen. Tuomet abi kariaujančios pusės savo numirėlius pradės vežti į mažas kaimo kapinaites. Uždrausti to įstatymas neleidžia. Tos irgi greit prisipildys. Bus linksma.

Mirusiųjų deginimo biznis taps labai patrauklus, visose kapinaitės prasidės masinės kolumbariumų statybos, pagyvės ekonomika. Valio! Ir staiga paaiškės, kad tų naujų kapinių kaip ir nereikia…

Bet mūsų ponai bus gerai tarpusavio kare sušilę. Negavę vietos naujoms kapinėms rajone miestiečiai gali nutraukti AB „Klaipėdos vanduo” investicijas į rajono kanalizacijos ir vandens kokybės gerinimą. Nutrauks vandens tiekimą. Nepriims rajono gyventojų atmatų į savo valyklą. Bus linksma. Tiesa, labai smirdės.

Rinkliava už automobilių parkavimą Klaipėdos mieste rajono klaipėdiečiams bus padidinta iki 50 Eurų už valandą. Miesto gyventojai, Klaipėdiečio kortelės turėtojai, parkuos savo žirgus dykai. Gamta padėkos. Bus linksma.

Iš visų miesto vaikų darželių bus išvarytos rajono gyventojų atžalos. Padidės privačių auklių pajamos, sukrus atitinkami verslai. Bus daug verksmo. Bet linksma.

Iš visų valdiškų tarnybos vietų Klaipėdoje bus išvaryti fiziškai ne Klaipėdos mieste gyvenantys asmenys. Bus daug klyksmo. Bet linksma.

Miesto viešasis transportas į rajoną nebevažiuos. Rajonų autobusai – kibirai į Klaipėdą nebus įleidžiami.

Dar yra gydymo įstaigos. Ir dar daug visko. Ir uostas. Kam bus reikalingos gamyklos rajone, jei negalės savo gaminių per uostą boginti? Juk didžioji dalis rajono pramonės tik dėl Klaipėdos uosto artumo klesti. Neliks rajone daug darbo vietų. Bus linksma.

Kas dar? Pafantazuokite, pamatysite, kiek daug dar ginklų yra, kaip smagu. Linksma, smagu. Fantazuoti.

O ką rajonas? Uždraus grybauti? Kretingos, Rietavo rajonuose baravykai želia geriau. Girdėjau grasinant, kad nuotekų valyklą Dumpiuose uždarys. Nepavyks: toji yra Klaipėdos miesto nuosavybė, kaip ir Lėbartų kapinės. Ir žemė – ne rajono, o valstybės nuosavybė.

Tad badymosi špygomis karas tikrai linksmas. Kieno pusėje pergalė – jums spręsti. Mano galva, karingą poziciją dėl bendrų kapinių kūrimo rajone šio rajono valdžia užėmė dėl savo bukagalviškumo. Tiesiog nėra smegenų. Taip gamtoje būna. Smegenų nėra, yra tik pasipūtimas.

O kare laimėtojų nebūna. Tačiau visada būna pralaimėjusiųjų. Šiuo atveju tai – mes. Vieno kraujo klaipėdiečiai.

2 Comments

  1. Net nejuokinga

    Šulcas savan stiliuje, o kur prieš n laiko žadėtas šlagbaumas iš rajono miestan, a? 🙂

    Reply
  2. ARCHITEKTAS

    Klaipėdos miesto kapinių ir jų plėtros problema buvo labai aiški jau senai. Svarstant LR bendrojo plano sprendinius, buvau vienintelis, kuris prašė rengėjų ir teikė pasiūlymą, kad LR bendrajame plane būtų sprendžiamos visų Lietuvos savivaldybių kapinių plėtros klausimai. Ne tik Klaipėdos miesto savivaldybės, bet ir visų kitų Lietuvos savivaldybių. Juk problemų su kapinėm turi ne tik Klaipėda. Jų turi ir Palanga, ir Neringa. Sąrašą galima pratęsti. O juk dar yra ir respublikinės vandenviečių, nuotekų valymo ir sąvartynų problemos. Niekam buvo neįdomu. Išorinis giliavandenis uostas Melnragėje – taip, o kapinės su sąvartynais?.. Niekam buvo neįdomu ir niekam nerūpėjo. Jei kapinių, vandenviečių, sąvartynų klausimai būtų išspręsti Lietuvos bendrajame plane, dabar beliktų tuos BP sprendinius be jokių ginčų ir diskusijų realizuoti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This