„Meridianas” bures šį sezoną kels du kartus

Miestas

Gegužės 18 d., trečiadienį, 18 val., Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ tradiciškai pakels bures ir paskelbs naujo jūrinio sezono pradžią.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Istoriniu jūrinio paveldo eksponatu po atviru dangumi tapęs „Meridianas“ po laivo rekonstrukcijos 2012-2013 metais savo burėmis uostamiestį papuoš devintą vasarą iš eilės.

Burių pakėlimo ceremonija taps įžanga ir į kitus jūrinius renginius, kurie vyks Klaipėdoje. Žinia, gegužės 20 d. yra minima Europos jūros diena, o kartu su ja sugrįžta pramoginės navigacijos sezoną atidarantis Klaipėdos laivų paradas.

1948 metais Suomijoje pastatyta barkentina „Meridianas“ pagal savo pirminę paskirtį buvo Klaipėdos jūreivystės mokyklos mokomasis laivas, kuriame jūrinės praktikos sėmėsi daugybė Lietuvos jūrininkų ir kapitonų. Šis ryšys išlaikomas ir burlaiviui stovint prie krantinės. Kasmet „Meridiano“ bures kelia Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) studentai. Taip bus ir šiemet, ceremonijoje planuoja dalyvauti ir LAJM vadovai. 

Pasak „Meridiano“ savininko Aloyzo Kuzmarskio, tvirti ryšiai yra palaikomi ir su Jūrų kapitonų asociacija, dalis kurios narių pirmąją jūrinę praktiką įgijo būtent „Meridiane“.

Beje, trečiadienį, gegužės 18 d., rengiama burių pakėlimo ceremonija nebus vienintelė šį sezoną. Klaipėdai minint 770 metų sukaktį, šiuo metu yra ruošiamas naujas burių komplektas, skirtas įamžinti šį miesto jubiliejų. Jos bus pakeltos vasarą. Tad klaipėdiečiai ir miesto svečiai šiemet turės progą net du kartus stebėti, kaip miesto simbolis skleidžia bures.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This